Προκλητικά ομοφοβική δήλωση από τον υπουργό Άμυνας της Πολωνίας

14/08/2018
από

Ο δεξιός υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Mariusz Blaszczak, χαρακτήρισε την τοπική παρέλαση περηφάνιας «πορεία σοδομιστών» στον τηλεοπτικό σταθμό TV Trwam.

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι παρέλασαν στην πόλη Πόζναν, με τον Blaszczak χρησιμοποιώντας τον ρόλο του, ως υπουργός Άμυνας της χώρας, να δηλώνει, ότι η πορεία των ΛΟΑΤ ατόμων ήταν «παρέλαση σοδομιστών που προσπαθούν να επιβάλουν τη δική τους ερμηνεία για τα δικαιώματα του πολίτη σε άλλους ανθρώπους» .

Δήλωσε ακόμη, ότι η παρέλαση έδειξε, ότι οι αρχές της πόλης επικεντρώνονταν περισσότερο στην ιδεολογία, παρά στα δημοτικά ζητήματα.

Το Pride στο Πόζναν συνέπεσε με τον τελικό του Mr. Gay Europe, που πραγματοποιήθηκε, επίσης, στο Πόζναν το Σαββατοκύριακο. Νικητής στέφθηκε ο Enrique Doleschy, ένας Γερμανός 30 ετών, που κέρδισε τον τίτλο, μεταξύ άλλων έξι φιναλίστ.

Η Πολωνία έχει γίνει πιο φιλική ως προς τα ΛΟΑΤ ζητήματα τα τελευταία χρόνια, αν και μεγάλο μέρος της κοινωνίας και της πολιτικής της χώρας παραμένει σταθερά συντηρητικό, με την Καθολική Εκκλησία να είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Έτσι, τα ομόφυλα ζευγάρια δε μπορούν να τεκνοθετήσουν ή να συνάψουν γάμο.

Το 2017, ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Andrzej Duda, είχε δηλώσει: «Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά: ο γάμος σύμφωνα με το Πολωνικό Σύνταγμα είναι μια ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας» .

Σε μια ετήσια ανασκόπηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα ΛΟΑΤΙ άτομα από την ILGA-Europe, η Πολωνία πήρε την 38 θέση, από τις 49 χώρες που συμμετείχαν.




Δες και αυτό!