Στην ομοφοβική Πολωνία στέφθηκε ο νέος Mr. Gay Europe

12/08/2018
από

Στη δυτική πόλη Πόζναν της Πολωνίας πραγματοποιήθηκε εχθές ο τελικός διοργάνωσης του Mr. Gay Europe.

Νικητής της βραδιάς ο 30χρονος Γερμανός Enrique Doleschy, ο οποίος νίκησε έξι άλλους φιναλίστ και δήλωσε ότι η διοργάνωση ήταν απαραίτητη για όσο διάστημα οι ομοφυλόφιλοι εξακολουθούν να δέχονται ρατσισμό και απομόνωση.

«Εφόσον υπάρχει έστω και ένα άτομο που αισθάνεται έτσι, χρειαζόμαστε αγώνες όπως αυτός για να κάνουμε καλύτερους τους ανθρώπους και να τους οδηγήσουμε, να γίνουν καλύτεροι ο ένας για τον άλλο», δήλωσε στο AFP.

Μαζί με τον διαγωνισμό εχθές πραγματοποιήθηκε και η πορεία Υπερηφάνειας στην πόλη, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με πολλούς αντί – LGBT διαδηλωτές.

«Δεν είναι σωστό να δώσουμε προνόμια στα LGBT άτομα ή να τα ανεβάσουμε στο επίπεδο των οικογενειών», δήλωσε ο διαδηλωτής Maciej Wiewiorka ο οποίος συνέχισε με ομοφοβικές εκφράσεις όπως «Το να δίνεις το δικαίωμα να υιοθετούν αυτά τα “φρικιά” είναι παράλογο και δεν πρέπει να συμβεί». 

Η Πολωνία είναι μια από τις πιο συντηρητικές χώρες της Ευρώπης με την Εκκλησία να εξακολουθεί να διαδραματίζει βασικό κοινωνικό ρόλο στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς.




Δες και αυτό!