Ο πρώτος ανήλικος στη Ρωσία που καταδικάστηκε για “gay προπαγάνδα”

08/08/2018
από

Πρόκειται για το πρώτο ανήλικο άτομο που καταδικάζεται “για gay προπαγάνδα” σύμφωνα με τον ομοφοβικό νόμο της Ρωσίας.

Μαξίμ Νεβέροβ

Ο λόγος για τον Μαξίμ Νεβέροβ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος παρά το νεαρό της ηλικίας του (16 ετών). Συγκεκριμένα, το έφηβο αγόρι από την πόλη Μπισκ καλείται να πληρώσει 70.000 ρούβλια, επειδή ανέβασε μια σειρά από φωτογραφίες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ρωσικού LGBT Δικτύου, η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του κάνει λόγο για “συγκεκριμένες εικόνες νεαρών (ημίγυμνων) ανδρών που προωθούν τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις και προσβάλλουν τη δημόσια ηθική”.

Το δίκτυο υποστηρίζει, επίσης, ότι η αστυνομία (που άσκησε τη μήνυση) δεν επέτρεψε στον 16χρονο να προσλάβει δικηγόρο. Γι΄αυτό τον λόγο μάλιστα και ο ίδιος δε θέλησε να καταθέσει.

Διαβάστε επίσης

Συλλήψεις ακτιβιστών στο pride της Αγίας Πετρούπολης

Η Ρωσική Επιτροπή για την προστασία των ανηλίκων εξέτασε την υπόθεση. Το Ρωσικό Δίκτυο προσέλαβε τελικά έναν δικηγόρο για να υπερασπιστεί τον Νεβέροβ. Δυστυχώς, όμως καταδικάστηκε.

Το Δίκτυο πάντως κάνει λόγο ότι για απόφαση εκδίκησης, λόγω των (αποτυχημένων) προσπαθειών του Νεβέροβ να διοργανώσει μια παρέλαση υπερηφάνειας στην πόλη του.




Δες και αυτό!