Η λεσβία ερωμένη της Τζάνις Τζόπλιν δηλώνει: “Δε φταίω εγώ για τον θάνατό της”

07/08/2018
από

Η πρώην ερωμένη της ροκ σταρ, Τζάνις Τζόπλιν, μίλησε στο Vulture, για τη σχέση τους και ξεκαθάρισε σε όσους την κατηγορούν ότι “Δε φταίω εγώ για τον θάνατό της.

Η Πέγκι Κασέρτα & η Τζάνις Τζόπλιν

Η Πέγκι Κασέρτα, που είναι πια 77 ετών, είχε μία διακοπτόμενη σχέση με την Τζόπλιν, από το 1966 μέχρι και το 1970, τη χρονιά που η ροκ σταρ πέθανε από υπερβολή δόση ηρωίνης, σε ηλικία 27 ετών.

Η Κασέρτα είχε συμπεριέλαβε τη σχέση της με την Τζόπλιν στο βιβλίο της με τίτλο: Going Down With Janis, το 1973.

Η Πέγκι Κασέρτα & η Τζάνις Τζόπλιν

Σήμερα, με αφορμή το νέο της βιβλίο με τίτλο: I Ran Into Some Trouble, που κυκλοφορεί από την 1η Αυγούστου, μίλησε για τη σχέση τους.

Η Κασέρτα, γνώρισε την Τζόπλιν στο Σαν Φρανσίσκο τον Νοέμβριο του 1966, όταν η Τζόπλιν τραγουδούσε με τους Big Brother. Τότε, η Κασέρτα είχε μπουτίκ με ρούχα, εκεί γνωρίστηκαν.

Σε ερώτηση σχετική με τους επικριτές της, που την εποχή που πέθανε η Τζόπλιν, την κατηγόρησαν για το τραγικό γεγονός, εκείνη απαντά:

Ήταν φοβερό. Ήταν φοβερό. Μερικές φορές ήθελα τόσο πολύ να φωνάξω και να πω, «Δεν έγραψα αυτά τα σκουπίδια. Δεν είμαι εγώ. Δεν ήμουν εγώ υπεύθυνη για τη χρήση της, ή για τον θάνατό της. Την αγαπούσα. Τη θαύμαζα. Έμεινα σιωπηλή για, θεέ, 25 χρόνια ή και περισσότερο, επειδή απλώς δε μπορούσα να ασκήσω κριτική. Είναι πάρα πολύ.

Τζάνις Τζόπλιν

Τόσο η Κασέρτα όσο και η Τζόπλιν ήταν εθισμένες στην ηρωίνη την εποχή του θανάτου της.

Η Κασέρτα, είπε ακόμη, ότι δεν πιστεύει, ότι η Τζόπλιν ήταν λεσβία:

“Δεν έβλεπα την Τζόπλιν ως γκέι κορίτσι. Ήταν straight. Ήταν άγρια. Εγώ είμαι ομοφυλόφιλη, κι έζησα, και ζω ακόμη, έναν γκέι τρόπο ζωής .




Δες και αυτό!