Μόνο το 23% του πληθυσμού της Γεωργίας πιστεύει στην προστασία των LGBT δικαιωμάτων

04/08/2018
από

Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων στη Γεωργία δεν πιστεύει ότι τα δικαιώματα των LGBTI πρέπει να προστατεύονται.

Σύμφωνα με το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο (NDI), η δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η LGBTI+ κοινότητα της Γεωργίας στερείται σοβαρής υποστήριξης.

Το NDI διεξήγαγε τη δημοσκόπηση τον Ιούνιο και δημοσίευσε τα αποτελέσματα την περασμένη Τετάρτη (1 Αυγούστου). Σ΄αυτήν συμμετείχαν 2.409 άτομα.

Με βάση τα αποτελέσματα μόνο το 23% των Γεωργιανών πιστεύει στην προστασία των LGBTI+ δικαιωμάτων. Αν και το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο κατα 2% από την προηγούμενη δημοσκόπηση (21%, το 2015), παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό.

Επιπλέον, το 44% θεωρεί ότι τα LGBTI+ δικαιώματα ασήμαντα, με το 26% να τηρεί ουδέτερη στάση.

Όταν ρωτήθηκαν για τα δικαιώματα άλλων κοινωνικών ομάδων, οι συμμετέχοντες απάντησαν πολύ πιο θετικά.

Το 60% δήλωσε ότι είναι σημαντικό να προστατεύονται τα δικαιώματα των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων, ενώ το 93% απάντησε το ίδιο για τα άτομα με αναπηρίες.

Μια χώρα που αγωνίζεται

Αν και η Γεωργία είναι μία από τις λίγες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που απαγορεύει ρητά τη διάκριση βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού, η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να θεωρείται σοβαρό αδίκημα στις ορθόδοξες χριστιανικές αξίες της χώρας.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ακυρώθηκαν οι εορτασμοί τους στο IDAHOBIT λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!