Ο ΕΟΦ κλείνει εταιρεία που υποσχόταν “ολιστική θεραπεία για τη νόσο AIDS/HIV”

02/08/2018
από

Ο ΕΟΦ έβαλε λουκέτο σε ελληνική διαδικτυακή εταιρεία, η οποία πουλούσε «θεραπεία» που υποσχόταν την «ολιστική θεραπεία για τη νόσο AIDS/HIV» , μετά από καταγγελία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος, Θετική Φωνή.

Η Θετική Φωνή είχε κάνει γραπτή καταγγελία στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων για την εν λόγω εταιρεία. Ο ΕΟΦ εξέτασε το ζήτημα και αποφάνθηκε ότι πράγματι τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν είχαν άδεια κυκλοφορίας.

Μάλιστα, ο ΕΟΦ κάλεσε το Υπουργείο Υγείας για επιβολή κυρώσεων προς την εταιρεία και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Γιαννόπουλου, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο. Ζητήθηκε ακόμη, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η κατάργηση του εν λόγω ηλεκτρονικού καταστήματος.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της Θετικής Φωνής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΕΟΦ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΦΥΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ
HIV/AIDS ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ «ΘΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ»

Αθήνα, 2 Αυγούστου 2018

Μετά από έγγραφη καταγγελία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας προς τον ΕΟΦ για ελληνική εταιρεία η οποία διαθέτει προς πώληση μέσω της ιστοσελίδας της «ολιστική θεραπεία για τη νόσο AIDS/HIV – ενισχυμένη αγωγή» όπως χαρακτηριστικά γράφει, ο Οργανισμός γνωστοποίησε στη «Θετική Φωνή» πως τα συγκεκριμένα σκευάσματα δεν έχουν πράγματι άδεια κυκλοφορίας και εφιστά την προσοχή του κοινού. Συμπληρωματικά, πρότεινε προς το Υπουργείο Υγείας την επιβολή κυρώσεων προς την εταιρεία για παράβαση των διατάξεων της φαρμακευτικής νομοθεσίας, ενώ με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιαννόπουλου επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο. Τέλος, ζητήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η κατάργηση του εν λόγω ηλεκτρονικού καταστήματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η συγκεκριμένη «θεραπεία» περιέχει φυτικά έλαια και «χρησιμοποιείται σε περίπτωση πολύ χαμηλού αριθμού CD4 λεμφοκυττάρων (κάτω από 500), έτσι ώστε να προστατέψουμε τον οργανισμό και από ιώσεις και από λοιμώξεις, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και αποτελεσματικά τον ιό HIV, σε μη ανιχνεύσιμα αντίγραφα» . Μάλιστα, η εταιρεία υπόσχεται και την εκρίζωση του ιού, καθώς συνιστά τη συνέχιση της θεραπείας «μέχρι την απόλυτη εξάλειψη της πάθησης» .

Πρόκειται για μία προφανή και απόλυτα επικίνδυνη απόπειρα παραπλάνησης των οροθετικών ατόμων, με σκοπό το αθέμιτο κέρδος, καθώς, η εν λόγω θεραπεία, πωλείται προς 120 ευρώ. Δεδομένου ότι το HIV/AIDS είναι μία καταληκτική νόσος, χωρίς τη χορήγηση αντιρετροϊκής αγωγής, που καταστέλλει την αναπαραγωγή του ιού στον οργανισμό του ανθρώπου και μετατρέπει έτσι τη νόσο σε χρόνια, οποιοσδήποτε ισχυρισμός, ότι άλλη φυτική θεραπεία αντιμετωπίζει τον HIV, θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των οροθετικών ατόμων, καθώς και τη δημόσια υγεία.

Η «Θετική Φωνή» καλεί οποιονδήποτε εντοπίζει αντίστοιχες απόπειρες παραπλάνησης και εκμετάλλευσης των ασθενών και των πολιτών εν γένει, να υποβάλει σχετικά καταγγελία στον ΕΟΦ, προκειμένου επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις από την πολιτεία.

Ανακοινώθηκαν τα συμπεράσματα της μελέτης PARTNER II που επιβεβαιώνουν το U=U




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!