Απορρίφθηκε ομοφοβικός δημοσιογράφος για την προεδρία της RAI

02/08/2018
από

Ο ομοφοβικός δημοσιογράφος, Μαρτσέλο Φόα, που είχε βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της ιταλικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης (RAI), απορρίφθηκε τελικά από την κοινοβουλευτική ομάδα της ιταλικής Βουλής.

Ο Φόα ήταν η πρόταση του συνασπισμού της Λέγκα του Βορρά και του Κινήματος των 5 Αστέρων, για την προεδρία της ιταλικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Αυτός ο άνθρωπος, που στο παρελθόν εργαζόταν στην εφημερίδα Il Giornale, του Μπερλουσκόνι, έχει δημοσιεύσει, ουκ ολίγες, ψεύτικες ειδήσεις, όπως για παράδειγμα ότι η Χίλαρι Κλίντον συναντιέται σε δείπνα με σατανιστές κι ότι ετοιμάζεται σχέδιο ανατροπής του Τραμπ. Ο ίδιος άνθρωπος, θεωρεί ότι τα εμβόλια μπορεί να προκαλέσουν σοκ στα μωρά, και ότι το να είναι ένα άτομο gay είναι αφύσικο. Μάλιστα, αρκετές φορές ανεβάζει στα social media ομοφοβικό και τρανφοβικό περιεχόμενο.

Κι αυτός ο άνθρωπος, ήταν η αρχική επιλογή της ιταλικής κυβέρνησης, για την κάλυψη της καίριας θέσης του προέδρου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Παρόλο που η υποψηφιότητα του είχε εγκριθεί και από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, ευτυχώς, απέτυχε να συγκεντρώσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 2/3, κι έτσι απορρίφθηκε η υποψηφιότητά του. Βέβαια, υπάρχει η πιθανότητα, ο Φόα να παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο, κι ας μην είναι αυτός ο πρόεδρος.




Δες και αυτό!