Η νέα βερσιόν του Grindr είναι το Kindr – Κατά των στερεοτύπων

31/07/2018
από

Το Grindr επινόησε έναν τρόπο για να αντιμετωπίσει τις διακρίσεις και την κακοποίηση της πλατφόρμας, με το Kindr.

Η gay και τρανς εφαρμογή Grindr προτείνει την καλύτερη εναλλακτική λύση: το Kindr (κάιντερ, αναγραμματισμός από το “kinder” (προφέρεται το ίδιο) που σημαίνει ευγενικότερος) .

Το Grindr φαίνεται ότι ανέπτυξε αυτήν τη νέα εφαρμογή για την αντιμετώπιση του online εκφοβισμού, της κακοποίησης, του ρατσισμού, αλλά και της αντιμετώπισης κάθε είδους στερεοτύπου.

Η ιστοσελίδα δείχνει ένα gif με ένα τσαλακωμένο ροζ ύφασμα, ενώ ακούγονται φωνές ανδρών που περιγράφουν εμπειρίες φυλετικών και άλλων διακρίσεων στη βάση στερεοτύπων, σε απευθείας σύνδεση. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα εδώ.

Σε συνέντευξη του 2016, με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ο ιδρυτής του Grindr, Joel Simkhai, δήλωσε ότι δε μπορεί να κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό στο διαδίκτυο: “Υπήρχαν πάντα ρατσιστές. Δε μου αρέσει, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά να ασχολούμαι με τέτοια πράγματα. Δεν είμαι δάσκαλος δημοτικού.

Σήμερα, φαίνεται να βρήκε, ή έστω, να ψάχνει, τον τρόπο!

Η Βρετανίδα τρανς ακτιβίστρια και μοντέλο, Munroe Bergdorf, κάλεσε πριν λίγους μήνες το Grindr να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και την κακοποίηση στην πλατφόρμα του:

Το Grindr έχει τα μέσα και τις δυνατότητες να γίνει θετικό και συμπεριληπτικό για την LGBTQ κοινότητα στο μέλλον. Ελπίζω ότι θα κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές» είχε γράψει στο Instagram τότε.

Σήμερα, συνεργάζονται για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των στερεοτύπων στη δημοφιλή πλατφόρμα.

https://avmag.gr/57919/7-pragmata-pou-me-emathe-to-grindr/




Δες και αυτό!