Ισραήλ: Εξέγερση κατά 200 ραβίνων που είπαν «διεστραμμένα» τα ΛΟΑΤ άτομα

27/07/2018
από

200 ραβίνοι του Ισραήλ προκάλεσαν την οργή του κόσμου, καθώς υπέγραψαν επίσημη επιστολή αναφερόμενοι στα ΛΟΑΤ άτομα ως «διεστραμμένα» .

Οι αποστολείς καταδίκασαν, επίσης, την ομοφυλοφιλική κοινότητα, επειδή δε θέλουν να δοθούν δικαιώματα παρένθετης μητρότητας και τεκνοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια.

Η επιστολή ήρθε, μετά από εκτεταμένες διαμαρτυρίες, με αφορμή έναν νέο νόμο, περί του δικαιώματος παρένθετης μητρότητας, που αποκλείει τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι κορυφαίοι ραβίνοι υπέγραψαν μία επιστολή, προς υποστήριξη του επικεφαλής Ραβίνου της Ιερουσαλήμ, Aryeh Stern, ο οποίος μίλησε εναντίον των δικαιωμάτων των ατόμων της LGBTI κοινότητας.

Ο Aryeh Stern δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η παρένθετη μητρότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια θα προκαλούσε «στα παιδιά το να γεννηθούν και να εισέλθουν σε μια πολύ περίεργη και αφύσικη ζωή» και, επίσης, ότι η ζωή των παιδιών θα γίνει «άθλια» .

Οι ραβίνοι έγραψαν ότι ο Stern είχε αναφερθεί απλώς «στην αιώνια αλήθεια της αγίας Τορά και της ανθρώπινης κανονικότητας» και συνέχισαν να υποστηρίζουν την οργή του ραβίνου και τη δική τους για τις «βδελυρές οργανώσεις, οι οποίες πραγματοποιούν ξεδιάντροπες πορείες στις πόλεις του Ισραήλ» .

Η κοινότητα των LGBTI ατόμων, αμέσως, βρήκε ισχυρή υποστήριξη από επιχειρήσεις, πολιτικούς και, βέβαια, από τον κόσμο, που κινήθηκε με διαδηλώσεις, εναντίον του νέου νόμου.

«Ο επιθετικός τρόμος, που συνοδεύει την πλύση εγκεφάλου των μέσων ενημέρωσης, που αποσκοπεί στην καταστροφή της ιδέας της οικογένειας και της μετατροπής των διεστραμμένων σε ήρωες, δε θα επιτύχει» , έγραψε ο ραβίνος, και συνέχισε: «Και δε θα καταφέρουν να σιωπήσουν τους ραβίνους και τους υγιείς ανθρώπους ούτε να τους μετατρέψουν σε παραπλανημένους εξτρεμιστές» .

Η ισραηλινή πολιτικός, Yael German, δήλωσε, ότι οι ραβίνοι προσπαθούν να αποφασίσουν για το τι είναι φυσιολογικό και τι δεν είναι.

«Έχει έρθει η στιγμή να συνειδητοποιήσουν, ότι η εθνική-θρησκευτική κοινότητα έχει, επίσης, ομοφυλόφιλους, λεσβίες, αμφιφυλόφιλα άτομα και τρανς άτομα» , δήλωσε σύμφωνα με την Jerusalem Post. «Καμία επιστολή δε θα αλλάξει το γεγονός ότι είναι απόλυτα κανονικά άτομα και θέλουν να ζήσουν μια πλήρη και ισότιμη ζωή έξω από τη ντουλάπα» .

Ένας άλλος πολιτικός, ο Michal Rozin, δήλωσε ότι οι ραβίνοι είχαν «χάσει το τρένο» αφού η ισραηλινή κοινωνία είναι «προοδευτική και καταλαβαίνει ότι η αγάπη έχει πολλά διαφορετικά χρώματα» , προσθέτοντας ότι «οι κακοί ραβίνοι θα μείνουν πίσω και τους πιάνει πανικός» .




Δες και αυτό!