Έρευνα στις ΗΠΑ: Οι περισσότεροι gay άνδρες άνω των 45 ετών είναι single

27/07/2018
από

Ευρήματα νέας έρευνας αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των γκέι ανδρών, άνω των 45 ετών, είναι single και δεν ψάχνουν για μακροχρόνια σχέση.

Στην έρευνα της AARP (πρώην Αμερικανική Ένωση Συνταξιούχων) συμμετείχαν 1.782 LGBT άτομα από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, όπου απάντησαν σε δημογραφικές ερωτήσεις, καθώς και για τις σκέψεις τους γύρω από τη γήρανση.

Διαπιστώθηκε ότι το 57% των gay ανδρών ηλικίας, άνω των 45 ετών, ήταν single, σε σύγκριση με το 39% των λεσβιών και το 48% των bi ανδρών και γυναικών.

Η έρευνα της AARP δεν εξέτασε, κατά κύριο λόγο, την κατάσταση των σχέσεων, αλλά στόχευσε περισσότερο στον προσδιορισμό των προκλήσεων, που αντιμετωπίζουν οι LGBT άνθρωποι, καθώς μεγαλώνουν.

Ανακάλυψε ανησυχία, τόσο στις λεσβίες όσο και στους gay άνδρες, για τα δίκτυα υποστήριξης, που μπορεί να έχουν (ή να μην έχουν), καθώς μεγαλώνουν. Και πάλι, φαίνεται ότι οι gay άνδρες είναι πολύ πιθανότερο να ζουν μόνοι τους και έχουν λιγότερες διασυνδέσεις σε σχέση με τις λεσβίες.

Οι λεσβίες και τα bi άτομα τείνουν να αναζητούν μία μακροχρόνια σχέση. Η πλειοψηφία των gay ανδρών, άνω των 45 ετών, τουλάχιστον με βάση αυτήν την έρευνα, δε φαίνεται να ψάχνει για κάτι μόνιμο και σταθερό.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!