“Αν η μητέρα σου αρνείται να έρθει στον (gay) γάμο σου, θα έρθω εγώ στη θέση της…”

26/07/2018

Μια γυναίκα από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ έχει γίνει η αγαπημένη μητέρα της τοπικής LGBT+ κοινότητας, αφού δήλωσε ότι επιθυμεί να συνοδεύσει όλα τα ομόφυλα ζευγάρια που παντρεύονται και των οποίων οι γονείς και αρνούνται πάνε, λόγω ομοφοβίας.

Ο λόγος για την Sara Cunningham – συγγραφέα του How We Sleep At Night: A Mother’s Memoir – η οποία έκανε τη σχετική ανακοίνωση στο Facebook στις 20 Ιουλίου, “μετά την απόγνωση που ένιωσε” όταν έμαθε ότι αρκετά ζευγάρια παντρεύονται χωρίς του γονείς τους, μιας και αυτοί δεν αποδέχονται τη σεξουαλική ταυτότητα των παιδιών τους.

“Αν χρειάζεσαι μια μητέρα να έρθει στον γάμο σου γιατί η βιολογική σου δε θέλει να έρθει, κάλεσε εμένα. Θα είμαι εκεί. Θα είμαι η μεγαλύτερη θαυμάστριά σου. Θα φέρω μέχρι και φούσκες…”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2037774172900477&set=a.675248775819697.1073741826.100000037422271&type=3

Λίγες μέρες αργότερα και η ανάρτηση της 54χρονης μητέρας μετρά περισσότερα από 3.000 και 8.000 κοινοποιήσεις.

“Είσαι μια υπέροχη γυναίκα και μια έμπνευση για τις μητέρες παντού και για το τι σημαίνει να αγαπάς άνευ όρων“, της έγραψε κάποιος χρήστης ενώ μια άλλη γυναίκα δήλωσε πως την ενέπνευσε να κάνει το ίδιο.

Η Cunningham θέλει επίσης να βοηθήσει γονείς που δυσκολεύονται να δεχθούν τα LGBT+ παιδιά τους, μιας και η ίδια έχει περάσει από αυτή τη φάση.

“Όταν ο γιος μου Parker, μου ανακοίνωσε ότι είναι gay, πίστευα ότι ήταν μια φάση που κάποια στιγμή θα του περνούσε”, δήλωσε η ίδια σε τηλεοπτικό δίκτυο. “Είμαι γυναίκα της πίστης … Ζούμε σε μια συντηρητική πόλη. Ένιωσα σαν να είχα να επιλέξω ανάμεσα στο παιδί μου και την πίστη μου…”

Μέχρι το 2014, ο Parker είχε μια σοβαρή σχέση με έναν άλλο άνδρα. Τότε ήταν που αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τη μητέρα του. “Έχω δεχθεί ότι είμαι γιος σου εδώ και 21 χρόνια. Πρέπει να το δεχθείς και εσύ και να γίνεις η μητέρα μου”, της είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια χρονιά, η Cunningham και ο σύζυγός της συμμετείχαν για πρώτη φορά στο Pride στην Οκλαχόμα. “Ήταν η πρώτη μου αλληλεπίδραση με την κοινότητα και απογοητεύτηκα τόσο πολύ από την άγνοια και φόβο μου”, είπε. «Συνειδητοποίησα ότι ήταν μια όμορφη κοινότητα».

Την επόμενη χρονιά πήγε στο Pride, κρατώντας ένα πανό που έγραφε “Free Mom Hugs.” Έκτοτε δημιούργησε ένα γκρουπ στο Facebook με αυτό το όνομα, προωθώντας πόρους και πληροφορίες σε επιχειρήσεις φιλικές προς τη LGBT+ κοινότητα, νοσοκομεία και σχολεία, προσφέροντας παράλληλα συμβουλές στους γονείς οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποδοχή των queer παιδιών τους. Αυτή η ομάδα μετρά σήμερα πάνω από 4.500 μέλη.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!