Ομοφοβική επίθεση στην Ιταλία άφησε 19χρονο με σπασμένο πόδι

26/07/2018
από

Σύμφωνα με την La Repubblica ο 19χρονος Alberto και η φίλη του περπατούσαν για να συναντήσουν μερικούς άλλους φίλους τους, όταν τους προσέγγισε μία ανδροπαρέα, δίπλα από έναν αρκετά πολυσύχναστο σταθμό.

Ένας από τους άνδρες, της εν λόγω παρέας, κορόιδεψε τον τρόπο που περπατούσε ο Alberto και τον είπε “πο*$%@ρα” . Ο Alberto γύρισε και τον ρώτησε ποιο είναι το πρόβλημά του κι εκείνος του είπε: “Ακόμη κι αν είσαι gay, εξακολουθείς να είσαι άνδρας και μπορεί να σε σπάσω στη ξύλο μέχρι θανάτου.

Ο Alberto απομακρύνθηκε, αλλά ο δράστης του έριξε μία δυνατή μπουνιά στο σβέρκο. Μετά, τον σήκωσε στον αέρα και τον έριξε με δύναμη στο πάτωμα. Στο τέλος εξαφανίστηκε τρέχοντας.

Το μόνο που θυμάται απ’ όλο αυτό ο Alberto είναι τα κλάματα της φίλης του, που έκλαιγε απελπισμένη, μιας κι ο κόσμος συνέχιζε να περπατά δίπλα τους, πίνοντας και γελώντας και να προσπερνά, χωρίς να τους βοηθάει κανείς.

Στο τέλος, δύο άτομα προσφέρθηκαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί του βρήκαν σπασμένη τη μία κλείδα και το αριστερό του πόδι.

Νιώθω άσχημα, στην ψυχή και στο σώμα μου. Δε μπορώ να ησυχάσω και νιώθω αφόρητο πόνο. Αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν αισθάνομαι, ότι είμαι ελεύθερος. Είναι εντελώς παράλογο, το 2018 ένα αγόρι gay ή straight, να μην είναι ελεύθερο να ντυθεί ή να περπατήσει όπως θέλει” , δήλωσε ο Alberto.

Ο Alberto ανέφερε ακόμη ότι το coming out του τον απελευθέρωσε ως έναν βαθμό, του έφυγε ένα βάρος από πάνω του, αλλά δυστυχώς, έξω είναι διαφορετικά:

Οι κοροϊδίες και τα βλέμματα που σε κάνουν να αισθάνεσαι διαφορετικός είναι ακόμη και πάντα εκεί. Ελπίζω η αστυνομία να αναγνωρίσει τον δράστη και να τον καταδικάσει που πλήγωσε κάποιον. Δεν πρέπει να παραμένουμε στη σιωπή.”




Δες και αυτό!