Το Βρετανικό Σωφρονιστικό Σύστημα έχει μόνο δύο gay άτομα κάτω των 21 ετών

24/07/2018
από

Έχουν καταγραφεί μόνο δύο gay άτομα κάτω των 21 ετών σε ολόκληρο το Σωφρονιστικό Σύστημα της Μεγάλης Βρετανίας. Πώς είναι η ζωή σε ένα Βρετανικό Σωφρονιστικό Ίδρυμα, όταν είσαι το μοναδικό gay άτομο;

Ένας πρώην κρατούμενος μιλά για τη ζωή στη φυλακή και το πόσο ασφυκτικό, εχθρικό και τρομακτικό είναι να είσαι gay εκεί μέσα.

Η ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή της Φυλακής αναφέρει τον αριθμό των gay ατόμων στις φυλακές, καταγράφοντας μόνο δύο άτομα.

Οι επιθεωρητές ολόκληρης της χώρας, αναφέρουν ότι οι φυλακές δεν παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη σύμφωνα με τις πολιτικές της βρετανικής κυβέρνησης στα LGBT άτομα.

Ο Alex (δεν είναι το πραγματικό του όνομα), πέρασε έξι μήνες σε ένα βρετανικό σωφρονιστικό ίδρυμα νεαρών παραβατών ως 16χρονος το 2014.

«Φαντάσου τα χειρότερα είδη ομοφοβικών νταήδων που είχες στο σχολείο» , δήλωσε στο Gay Star News. «Και τώρα φαντάσου ότι είναι όλοι αυτοί μαζί, κλεισμένοι, να βαριούνται και να ψάχνουν να εκτονωθούν πάνω σε κάποιον αδύναμο» .

Ο Alex δεν έκανε ποτέ coming out στη φυλακή. Κατάφερε να αποφύγει το “κόψιμο του λαιμού του” , παραμένοντας “ήσυχος” .

«Όταν κάποιος σε κοιτάζει σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα, δε θέλει να σε κάνει φίλο» , λέει ο Alex. «Θέλει πιθανώς να σε σκοτώσει» .

«Σίγουρα υπάρχουν πολύ περισσότερα από δύο gay παιδιά στο βρετανικό σύστημα φυλακών. Τους καταλαβαίνω. Είναι τρομακτικό.” 

Τα δύο ανοιχτά gay αγόρια αυτήν τη στιγμή ζουν στην ειδική σωφρονιστική μονάδα Keppel.

Το Keppel φιλοξενεί 48 αγόρια ηλικίας 15-17 ετών. Οι κρατούμενοι είναι σε θέση να προβούν σε ακραίες βιαιότητες – κατά του εαυτού τους και των άλλων. Οι δημοσιογράφοι, που ήρθαν στη μονάδα, χαρακτήρισαν το Keppel σπίτι για τα «πιο διαταραγμένα παιδιά που ζουν στην Αγγλία» .

Σε αντίθεση με άλλα αναμορφωτήρια και σωφρονιστικά ιδρύματα, εδώ κάθε παιδί λαμβάνει ένα ξεχωριστό σχέδιο που εξετάζεται κάθε δύο εβδομάδες. Τα αγόρια λαμβάνουν θεραπεία και εκπαίδευση.

Οι επιθεωρητές δήλωσαν ότι η «έλλειψη μέτρων [για τους LGBTI νεαρούς κρατουμένους] πρέπει να αντιμετωπιστεί σε εθνικό επίπεδο» .

Σχετική έκθεση έδειξε ότι όλο και λιγότερα gay και bi άτομα κάνουν coming out σε φυλακές ενηλίκων. «Συχνά λαμβάνουν ελλειπής υποστήριξη» , ανέφεραν οι επιθεωρητές. Η έκθεση συνεχίζει: «Αρκετά τρανς άτομα κρατήθηκαν σε πολλές φυλακές, που επιθεωρήσαμε φέτος. Τα περισσότερα είπαν ότι αισθάνθηκαν αρκετά φροντισμένα, αν και εμείς εντοπίσαμε ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού, που δε χρησιμοποιούσε τις αντωνυμίες ή το όνομα που είχε επιλέξει το άτομο» .

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε, ότι θέλουν όλοι να αισθάνονται ασφαλείς υπό κράτηση.

«Έχουμε μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής σε οποιαδήποτε διάκριση και εκφοβισμό» , ανέφεραν.

«Εναπόκειται στους νέους να επιλέξουν αν θα αποκαλύψουν τη σεξουαλικότητά τους ή όχι – αλλά θα διασφαλίσουμε ότι θα έχουν υποστήριξη. Προσλαμβάνουμε περισσότερους από 100 νέους υπαλλήλους σε όλο το χώρο των ιδρυμάτων σωφρονισμού του δημόσιου τομέα για να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε τους νέους που βρίσκονται υπό κράτηση» .




Δες και αυτό!