Οδηγός για ένα ξεκούραστο υπόλοιπο καλοκαιριού | 13 dont’s

19/07/2018
από

Θέλεις να περάσεις το υπόλοιπο καλοκαίρι, όπως το χρειάζεσαι και όπως σου ταιριάζει; Αναζητάς επιτέλους λίγη ξεκούραση, ξεγνοιασιά και ανοιχτωσιά;

Δεκατρία “dont’s” ως οδηγό για το καλοκαίρι, για να ορίσεις τις κόκκινες γραμμές εκεί που τις χρειάζεσαι!


1. Μην κρίνεις αυστηρά το σώμα σου

Όλα τα σώματα είναι υπέροχα! Το έχουμε πει με άρθρα και με αφιερώματα! Στα κιλά και στις τρίχες λέμε ναι, σε όποιο μοτίβο κι αν κυκλοφορούν! Βάζουμε πάνω απ’ όλα τη υγεία μας, αγαπάμε το σώμα μας, κι αυτό αποτελεί βαθιά επαναστατική και πολιτική πράξη!


2. Μην παραμένεις γύρω από αρνητικούς ανθρώπους

Πάρε απόσταση! Το καλοκαίρι είναι για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, όσες/οι/α δε δουλεύουμε, οπότε, αν χρειάζεται, πάρε τις αποστάσεις σου. Δεν είναι ώρα για ευγένειες και τέτοια. Φρόντισε τον εαυτό σου, κοντά σε θετικούς ανθρώπους, που σε αγαπούν, σε γεμίζουν, σε αποδέχονται και περνάς ωραία μαζί τους.


3. Μην ψάχνεις τον ιδανικό σύντροφο

Καλοκαιριάτικα, καλό μου, θέλεις να βρεις το άλλο σου μισό; Άσε αυτόν τον ρομαντικό τρόπο προσέγγισης και ψάξε έναν άλλον τον καλοκαιρινό εφήμερο ρομαντικό έρωτα, που διαρκεί όσο ένα τριήμερο στο νησί, όσο ένα βράδυ στο beach bar, όσο μερικές ώρες στο ferry. Έτσι, ωραία, και ούτε προσδοκίες, ούτε πληγωμένες καρδιές, μόνο υπέροχες αναμνήσεις!


4. Μην κάθεσαι στο comfort-zone σου

Αυτό σημαίνει πρακτικά να μην αφεθείς εντελώς, και εξολοκλήρου! Βάλε στον εαυτό σου ένα υποτυπώδες, ΑΛΛΑ ξεκούραστο πρόγραμμα και μείνε σ’ αυτό. Είτε μιλάμε για 2 φορές την εβδομάδα γυμναστήριο (αντί για κάθε μέρα), είτε για ξύπνημα στις 11:00 (αντί για τις 7:30), είτε για το διάβασμα ενός μόνο βιβλίου, μέχρι τις 31 Αυγούστου. Αυτοί οι χαλαροί προγραμματισμοί αρκούν, για να σου εξασφαλίσουν μία πιο ήπια μετάβαση μετά τις διακοπές σου.


5. Μην παραμελείς τις ανάγκες σου

Κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες μέσα στο καλοκαίρι. Μπορεί να χρειάζεται ατελείωτο ύπνο, ατελείωτο χορό, ατελείωτο σεξ, ατελείωτο διαλογισμό, και την απόλυτη απομόνωση. Όποια κι αν είναι η ανάγκη σου αναγνώρισέ την και σεβάσου την. Μπορεί τώρα, που έχεις άδεια, να είναι “ευκαιρία” να δεις όλον τον κόσμο που δεν έχεις καταφέρει να δεις όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά αν εσένα αυτό δεν σε ευχαριστεί, τότε μην το κάνεις! Γενικά, φρόντισε να κάνεις αυτό που έχεις ανάγκη, χωρίς τύψεις, “πρέπει” και συμβιβασμούς, με το τι θέλουν οι άλλοι ή τι είναι “σωστό” .


6. Μην εκθέτεις στον ήλιο το κεφάλι και τα μάτια σου

Καπέλο και γυαλιά ηλίου είναι must για την Ελλάδα μας, ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και ειδικά αν κυκλοφορείς μεσημέρι. Μην τα παραλείπεις! Βρες ένα καπέλο που να ταιριάζει με το στιλ σου και τα ανάλογα γυαλιά ηλίου, ώστε να προστατεύσεις τον εαυτό σου. Κάτι περίεργους πονοκεφάλους που έχεις στα καλά καθούμενα τώρα το καλοκαίρι, που σε κάνουν να μην έχεις όρεξη για τίποτα, μάντεψε: παίζει να είναι από την έκθεση στον ήλιο. Ε, δεν τους χρειάζεσαι τους πονοκεφάλους! Καπέλο και γυαλιά και φύγαμε!


7. Μην παραλείπεις να ενυδατώνεσαι μέσα κι έξω

Μέσα: Πίνοντας νερό, χυμούς, υγρά γενικότερα, αλλά και τρώγοντας φρούτα και λαχανικά. Ειδικά δε, να προτιμάς κόκκινα και πορτοκαλί τρόφιμα, που έχουν βιταμίνη C και Β-καροτένιο, που ενισχύει και το μαύρισμα!

Έξω: Απλώνοντας μία με δύο φορές την ημέρα ενυδατική κρέμα σε σώμα, πρόσωπο και πέλματα. Το σκασμένο δέρμα είναι επικίνδυνο για μολύνσεις και διάφορα άλλα τρεχάματα, οπότε, επειδή με τη ζέστη και τη θάλασσα γίνεται πιο ευαίσθητο, χρειάζεται απαραίτητα ενυδάτωση, με μία καλή κρέμα! Φροντίσου και χαϊδέψου, ή βάλε κάποιο άλλο άτομο να σε χαϊδέψει με κρέμα! Για καλύτερη απορρόφηση και τέλειο μαύρισμα, κάνε και απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα σε σώμα και πρόσωπο!


8. Μην προσπερνάς το ζέσταμα

Πράγματι, κάνει απίστευτη ζέστη! Τόσο, που μέχρι να βγεις από το αυτοκίνητο και να μπεις στο γυμναστήριο, έχεις ήδη ιδρώσει. Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι το σώμα σου είναι έτοιμο για άσκηση. Ο ιδρώτας κι η ζέστη που αισθάνεσαι δε συνεπάγεται ζεστούς και κατάλληλα προετοιμασμένους μύες. Οπότε, μην προσπερνάς το ζέσταμα, δεν είμαστε για φλάσεις στο κατακαλόκαιρο!


9. Μη βάζεις αντηλιακό μόνο στην παραλία

Lensed by George Louvaris

Φτάνεις στην παραλία, βουτάς καλά-καλά και μετά λες: “Α, κάτσε να βάλω και λίγο αντηλιακό.” Όχι! Θέλεις να καταλήξεις με γιαούρτια και Bepanthol all-over; Κανόνας απαράβατος: Αντηλιακό χρειαζόμαστε πάντα 20 λεπτά πριν φύγουμε από το σπίτι μας, για οποιονδήποτε προορισμό, ειδικά αν σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε μεταξύ 11:00-16:00. Οπωσδήποτε! Αν μάλιστα έχουμε και τατουάζ, δεν το συζητάμε! Τα είπαμε και με τα της ενυδάτωσης: Φροντίσου και χαϊδέψου, ή βάλε κάποιο άλλο άτομο να σε χαϊδέψει και με το αντιηλιακό σου!


10. Μην αφήνεις πίσω σου σκουπίδια και γόπες

Σε παραλίες, σε πάρκα, σε παγκάκια, σε γήπεδα, σε βραχάκια, σε σκαλάκια, σε θέατρα, σε θερινά σινεμά, πουθενά! Δεν είναι ούτε οικολογικό, ούτε πολιτισμένο, ούτε αισθητικά ωραίο, ούτε σεξουαλικά κ@#4κό! Απλά, μην το κάνεις. Έχε μαζί σου ένα mini φορητό τασάκι ή στην τελική κάνε ένα κουτάκι μπύρας τασάκι και πέτα το μετά. Να χαλαρώσουμε είπαμε το καλοκαίρι, όχι να ξεχάσουμε την οικολογική μας συνείδηση και τον πολιτισμό μας! Δώσε το καλό παράδειγμα και θα έχεις bonus το γκομενάκι απέναντι που θα εκτιμήσει την παιδεία σου!


11. Μην αμελείς τις ανάγκες του κατοικίδιου σου

Βόλτα σε καυτή άσφαλτο μεσημεριάτικα, γιατί εκείνη την ώρα σε βολεύει; Νερό που ζεσταίνεται, και δεν το αλλάζεις αρκετά συχνά; Κούρεμα με την ψιλή, που αφήνει το δέρμα του εκτεθειμένο στον ήλιο; Παραμονή στο αυτοκίνητο μέσα στη ντάλα; Αυτά και πολλά άλλα, ελπίζουμε ότι εμείς εδώ, δεν τα κάνουμε… Κι αν τα κάνουμε, θα σταματήσουμε να τα κάνουμε, και θα προσέχουμε τα σκυλάκια, τα γατάκια, τα πουλάκια, τα κουνελάκια, τα ποντικάκια και τα ιγκουάνα μας, με τον κατάλληλο τρόπο! Ρώτησε τον κτηνίατρό σου, αν έχεις οποιαδήποτε απορία, τώρα κιόλας!


12. Μην ξεχνάς τα προφυλακτικά στη ζέστη

Στο αυτοκίνητο, στο τσαντάκι, ή στην κωλότσεπη. Ποτέ! Αν τα ξεχάσεις μέσα στη ζέστη, κι αν τα ξεχάσεις, απλά πέτα τα και πάρε καινούργια, κατά προτίμηση όχι από περίπτερο, ή πέρνα από το πιο κοντινό σου Checkpoint και πάρε άλλα, δωρεάν!


13. Μη φοράς παντού σαγιονάρα

Περισσότερο παράκληση, παρά απαγόρευση. Οκ, είναι βολικές, ευάερες κι ευήλιες, αλλά δε μπορεί να τις φοράς παντού! Σε χώματα, σε βράχια, σε δάση, σε παραλίες, σε club, πρωί, βράδυ, στο σπίτι, στο γραφείο, στο πλοίο, παντού και πάντα… Όχι, ρε συ… Θερμή παράκληση, πάρε ένα σανδαλάκι, ένα πάνινο, ένα ελαφρύ αθλητικούλι, ένα κάτι άλλο, αλλά όχι τη διχαλωτή, την πλαστική τη σαγιονάρα παντού! Αξίζεις καλύτερα!

Bonus: Μην ενημερωθείς για τίποτα

Απλά αποσυνδέσου. Μη δεις τηλεόραση, μην μπεις να διαβάσεις τα τελευταία νέα. Κάνε ένα διάλειμμα από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και γέμισε μπαταρίες. Μπορείς να επιστρέψεις μετά με όρεξη για εθελοντισμό και για δράση! Όμως, τώρα αφιέρωσε αυτόν τον ελάχιστο και πολύτιμο χρόνο στον εαυτό σου για να χαλαρώσεις!




Δες και αυτό!