Γονείς αρνούνται να αναλάβουν την κηδεία του τρανς παιδιού τους που αυτοκτόνησε

18/07/2018

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η τρανσφοβία των ανθρώπων;

Μια καμπάνια με στόχο να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την κηδεία ενός νέου τρανς άνδρα έχει ξεκινήσει η LGBT+ κοινότητα του Σαν Φρανσίκο, μετά την άρνηση των γονιών να συμβάλλουν στα έξοδα.

Ο 22χρονος Daine Grey, φοιτητής στο City College, αφαίρεσε τη ζωή του στις αρχές του μήνα.

Σύμφωνα με τη σελίδα GoFundMe, στην οποία γίνεται η προσπάθεια συγκέντρωσης των χρημάτων, οι γονείς του, που τον είχαν αποκηρύξει, αρνούνται να πληρώσουν για την κηδεία. Αρνούνται μάλιστα να παραλάβουν το πτώμα.

“Αν και είναι 16 Ιουλίου (ο Daine αυτοκτόνησε στις 2) οι γονείς του – αν και έχουν ειδοποιηθεί – δεν έχουν ζητήσει το σώμα”, σημειώνει η σελίδα.  “Αύριο είναι η 10η μέρα που οι γονείς δεν θα ανταποκριθούν και ως κοινότητα μπορούμε να ζητήσουμε τη σώμα.

Η καμπάνια ξεκίνησε από την LGBT + ακτιβίστρια Lady Katerina και έχει ως στόχο να συγκεντρώσει 16.000 δολάρια για να πληρώσει την κηδεία του Grey.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 12.000 δολάρια.

Ο Gray έκανε coming out ως τρανς στο Facebook τον Σεπτέμβριο του 2017.

“Γεια σας παιδιά, μάλλον αυτή είναι η μεγάλη μου δημόσια – coming out – στιγμή. Αν γνωριζόμαστε προσωπικά μάλλον το γνωρίζετε ήδη. Είμαι τρανς…. Είμαι επίσης γκέι…

“Παίρνω ορμόνες για περίπου οκτώ μήνες τώρα, έτσι έχω ήδη αλλάξει πολλά.

“Ελπίζω αυτό να μην με κάνει να χάσω πάρα πολλούς φίλους και την οικογένεια μου.”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!