Δωρεάν υπηρεσίες στέγασης για LGBTI άτομα στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας

18/07/2018
από

Μία ομάδα στην Ιαπωνία αναγνώρισε το ζήτημα LGBTI ατόμων, που συχνά ζουν άστεγα και κάτω από το όριο της φτώχειας, αναλαμβάνοντας δράση.

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο θα ξεκινήσει να παρέχει δωρεάν στέγη σε LGBTI άτομα από φέτος το Νοέμβριο, χάρη στη δράση μίας ομάδας.

Η ομάδα που πήρε αυτήν την πρωτοβουλία, αποφάσισε να προσφέρει προσωρινή στέγη σε LGBTI άτομα, γιατί πολλά LGBTI άτομα, δυστυχώς, μένουν χωρίς δουλειά και χωρίς σπίτι, λόγω των διακρίσεων και της κακοποίησης που δέχονται από το οικογενειακό και εργασιακό τους περιβάλλον, εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού ή της ταυτότητας του φύλου τους.

Ακόμη, τα LGBTI άτομα στην Ιαπωνία αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και στο να νοικιάσουν ένα σπίτι. Η ομάδα θέλει να ευαισθητοποιήσει όλο και περισσότερα άτομα στο να καταλάβουν την κρίση, που βιώνουν τα LGBTI άτομα στο κομμάτι της στέγασης.

Όπως αναφέρεται στην Japan Today η δομή στέγασης θα λειτουργήσει μέσα στη χρονιά, πιθανά από τον Νοέμβριο και μετά, στην περιοχή Νακάνο του Τόκιο. Εκεί τα LGBTI άτομα θα είναι ευπρόσδεκτα να μείνουν δωρεάν, μέχρι να ανακτήσουν και να συγκροτήσουν την οικονομική τους σταθερότητα.

Η ομάδα που θα παρέχει τις υπηρεσίες στέγασης θα βρει τους απαιτούμενους πόρους μέσω του crowdfunding.




Δες και αυτό!