Η Επισκοπική Εκκλησία στις ΗΠΑ δεν έχει πρόβλημα να παντρεύει ομόφυλα ζευγάρια

18/07/2018
από

Η Επισκοπική Εκκλησία αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς στους gay γάμους, επιτρέποντας στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρευτούν σε οποιαδήποτε ναό.

Η δυνατότητα αυτή είχε αρχικά δοθεί το 2015, αλλά 8 από τις 101 μητροπόλεις της στις Η.Π.Α. ήταν αρνητικές. Κατά τη διάρκεια, όμως, της Επισκοπικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Ώστιν την περασμένη εβδομάδα, οι αντιπρόσωποι ενέκριναν ψήφισμα που θα επιτρέπει σε όλα τα ζευγάρια να παντρευτούν σε οποιαδήποτε εκκλησία (ανεξάρτητα σε ποια μητρόπολη ανήκουν).

“Επί 40 χρόνια, τα LGBT αδέρφια μας βρίσκονται στο πίσω μέρος του λεωφορείου και κάθε τόσο καλούνται να προχωρήσουν μια σειρά κάθε φορά”, δήλωσε ο ιερέας Scot McComas. Το εντυπωσιακό ήταν ότι κανείς από τους συμμετέχοντες δεν μίλησε εναντίον του ψηφίσματος.

Αρκετοί ήταν μάλιστα και αυτοί που επαίνεσαν την απόφαση. “Είμαι ενθουσιασμένος”, δήλωσε ο Connally Davies Penley, μέλος της ομάδας υπέρ της ισότητας All Sacraments for All People, στην εφημερίδα Nashville The Tennessean.

Ο Indie Pereira, ο οποίος παντρεύτηκε τον σύντροφό του με πολιτική τελετή επειδή εκκλησία τους είχε αρνηθεί, δήλωσε ότι ελπίζει να προχωρήσουν με μια θρησκευτική τελετή τώρα. “Είμαστε σίγουρα ικανοποιημένοι που το ψήφισμα πέρασε”, είπε.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!