Η Σκάρλετ Γιόχανσον παραιτήθηκε από ρόλο μετά από αντιδράσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

14/07/2018
από

Ήταν πριν από λίγο καιρό όταν κάποια μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είχαν αντιδράσει στην επιλογή της Σκάρλετ Γιόχανσον για τον ρόλο στην ταινία “Rub & Tug”, υποστηρίζοντας ότι ο αυτός έπρεπε να ανατεθεί σε ένα τρανς άτομο.

Αρχικά η Γιόχανσον είχε απορρίψει τις επικρίσεις. «Πείτε τους να απευθυνθούν στους ατζέντηδες των Τζέφρι Τάμπορ, Τζάρεντ Λέτο και Φελίσιτι Χάφμαν για περισσότερα σχόλια», είχε πει χαρακτηριστικά.

Τελικά, όμως, έκαναν την ηθοποιό να αποχωρήσει από το φιλμ, δημοσιεύοντας την εξής δήλωση στο περιοδικό OUT:

Στο φως των πρόσφατων ηθικών ερωτημάτων που προέκυψαν σχετικά με το ρόλο μου ως Ντάντε Τεξ Γκιλ, έχω αποφασίσει από σεβασμό να αποσύρω τη συμμετοχή μου από το πρότζεκτ. Ο τρόπος που η κουλτούρα μας αντιμετωπίζει τα τρανς άτομα συνεχίζει να προοδεύει και έχω μάθει πολλά από την κοινότητα από τότε που έκανα την πρώτη μου δήλωση σχετικά με το κάστινγκ και συνειδητοποιώ ότι ήταν σκληρή. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση και αγάπη για την τρανς κοινότητα και είμαι ευγνώμων που η συζήτηση σχετικά με το inclusivity στο Χόλιγουντ συνεχίζει. Σύμφωνα με την GLAAD, οι LGBTQ+ χαρακτήρες μειώθηκαν το 2017 σε ποσοστό 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με μηδενική εκπροσώπηση τρανς χαρακτήρων σε μεγάλες στουντιακές κυκλοφορίες. Αν και θα ήθελα πολύ να έχω την ευκαιρία να δώσω ζωή στην ιστορία και τη μετάβαση του Ντάντε, καταλαβαίνω γιατί πολλοί νιώθουν πως θα έπρεπε να ερμηνευθεί από ένα τρανς άτομο, και είμαι ευγνώμων που αυτή η συζήτηση σχετικά με το κάστινγκ, αν και αμφιλεγόμενη, έχει πυροδοτήσει έναν ευρύτερο διάλογο σχετικά με την ποικιλομορφία και την εκπροσώπηση στο σινεμά. Πιστεύω ότι όλοι οι καλλιτέχνες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα και δίκαια. Η εταιρεία παραγωγής μου, These Pictures, κυνηγάει δυναμικά πρότζεκτ που εξίσου ψυχαγωγούν και αμφισβητούν τα όρια. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε με κάθε κοινότητα προκειμένου να φέρουμε αυτές τις τόσο συγκινητικές και σημαντικές ιστορίες μπροστά στο κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο.




Δες και αυτό!