Οι gay γάμοι βελτιώνουν την προσβασιμότητα στις υπηρεσίες υγείας

12/07/2018
από

Στοιχεία έρευνας δείχνουν ότι η ισότητα στον γάμο βελτιώνει την προσβασιμότητα των LGBT ατόμων στις υπηρεσίες υγείας.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες έρευνες που εξετάζουν τον αντίκτυπο της νομιμοποίησης του ομόφυλου γάμου στην υγεία των λεσβιών, γκέι, αμφί και τρανς ατόμων.

Αυτό είναι ένα σημαντικό ερευνητικό ερώτημα, ειδικά όταν πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα LGBT άτομα έρχονται συχνά αντιμέτωπα με εμπόδια, όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες υγείας, λόγω της ελλιπούς ασφάλισης, του στίγματος και των διακρίσεων” , αναφέρει ο επικεφαλής δρ. Christoper Carpenter, καθηγητής οικονομικών στο Vanderbilt University.

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ερευνών στην οικονομία και στην κοινωνιολογία δείχνει ότι ο γάμος λειτουργεί προστατευτικά για την υγεία των ετεροφυλόφιλων ατόμων, αλλά η δική μας έρευνα είναι η πρώτη που δείχνει ότι η πολιτική του γάμου έχει σημαντική επίδραση στην προσβασιμότητα στο σύστημα υγείας για τα LGBT άτομα.

Ο δρ. Carpenter κι οι συνεργάτες του ανέλυσαν δεδομένα 16 ετών από τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών και το Σύστημα Παρακολούθησης Κινδύνου, μια βάση δεδομένων με πληροφορίες σχετικά με συμπεριφορές επικινδυνότητας στις ΗΠΑ.

Βρήκαμε ότι τα LGBT άτομα είναι πιο πιθανό να προχωρήσουν σε γάμο, ότι αυτός είναι νόμιμος και, ειδικά για τους gay άνδρες, υπάρχει συσχέτιση, με μία στατιστικά σημαντική αύξηση, στην πιθανότητα να έχουν ασφάλιση υγείας, συχνή πηγή φροντίδας και συχνό check-up” σημειώνει ο Gilbert Gonzales Jr., βοηθός του καθηγητή για την πολιτική υγείας.




Δες και αυτό!