Η οργανωτική επιτροπή του Pride του Λονδίνου ζήτησε συγγνώμη

09/07/2018
από

Η οργανωτική επιτροπή του Pride του Λονδίνου ζήτησε συγγνώμη, καθώς δεν απομάκρυνε την αντι-τρανς ομάδα λεσβιών που εμφανίστηκε στην παρέλαση.

Μία ομάδα περίπου 10 γυναικών που κρατούσαν πλακάτ με αντι-τρανς συνθήματα, όπως “οι τρανς ακτιβιστές διαγράφουν τις λεσβίες” μπήκαν στην κορυφή της παρέλασης, με την αστυνομία, την ασφάλεια και τη διοργάνωση να το αφήσουν να περάσει.

Η διοργάνωση ανέφερε ότι δεν υπήρξε παρέμβαση για λόγους ασφαλείας και στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη αναφέροντας ότι η φεμινιστική οργάνωση “Get the L Out” έδειξε:

Αδιαλλαξία, αδιαφορία και μίσος, πράγμα απαράδεχτο.

Δυστυχώς, δεν είχαμε τη δυνατότητα να απομακρύνουμε την ομάδα με τη βία, γιατί η παρέμβασή τους δε θεωρήθηκε εγκληματική πράξη. Ζήτησαν να παρελάσουν πίσω από τη σημαία του ουράνιου τόξου, δηλαδή στην κορυφή της παρέλασης.

Δεν το επιτρέψαμε, καθώς δε θέλαμε να νομιμοποιήσουμε το μήνυμά τους. Έτσι, τη μεταφέραμε πολύ πιο μπροστά και μακριά από την επίσημη έναρξη της παρέλασης για να την διαχωρίσουμε. Σκεφτόμαστε πώς θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε κάτι παρόμοιο στο μέλλον με καλύτερο τρόπο.

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου Khan ανέφερε μέσω του εκπροσώπου του ότι: “η τρανσφοβία ποτέ δεν είναι αποδεχτή.




Δες και αυτό!