H Theresa May ζήτησε συγγνώμη που καταψήφισε τα LGBTI θέματα

04/07/2018
από

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι “λυπάται” για τον τρόπο που ψήφισε στο Κοινοβούλιο για τα LGBTI θέματα και προσθέτει ότι έχει «εξελίξει» την άποψή της και θέλει να είναι σύμμαχος της LGBTI κοινότητας.

Η δήλωση συγγνώμης ήρθε, όταν η ηγέτιδα του Συντηρητικού κόμματος πραγματοποίησε δεξίωση για την LGBTI κοινότητα, στην No 10 Downing Street την Τρίτη 3 Ιουλίου.

Υπάρχουν κάποια πράγματα, που ψήφισα στο παρελθόν, τα οποία δε θα έπρεπε να το είχα κάνει και ζητάω συγγνώμη» , δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο ITV News. «Το άρθρο 28* είναι προφανές ότι αποτελεί ένα από αυτά τα πράγματα» .

«Ελπίζω ότι οι άνθρωποι μπορούν να δουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πράγματι αλλάξει κι η κυβέρνηση χρειάζεται να είναι υπερήφανη για τις ενέργειες, που έχει κάνει. Έχουν πολλά να γίνουν ακόμη.

Η πρωθυπουργός έχει επικριθεί για την καταψήφισή της σχετικά με τα δικαιώματα των LGBT ατόμων, όπως για το ότι ψήφισε το άρθρο 28* το 2000 και καταψήφισε την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια το 2002. Εντούτοις, φαίνεται να άλλαξε τη στάση της μετά από μία δεκαετία, όταν το 2013 ψήφισε υπέρ του ομόφυλου γάμου.

Αναφέρθηκε ακόμη στην απόφαση της κυβέρνηση να απαγορεύσει την κακοποιητική και επικίνδυνη πρακτική της “διορθωτικής θεραπείας” της ομοφυλοφιλίας, ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν η ίδια, ως χριστιανή, έχει ποτέ προσευχηθεί για να αλλάξει ο σεξουαλικός προσανατολισμός κάποιου ατόμου, εκείνη απάντησε με σαφήνεια: “Όχι, δεν το έχω κάνει. Δεν το έχω κάνει, και μάλιστα σοκαρίστηκα με τα ποσοστά σχετικά με τη “διορθωτική θεραπεία” . Θεωρώ ότι δεν έχει θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

*άρθρο που ορίζει ότι οι τοπικές αρχές “δεν πρέπει να προωθούν την στοχευμένα την ομοφυλοφιλία, ή να δημοσιεύουν υλικό με σκοπό την προώθηση της ομοφυλοφιλίας, ή να προωθούν τη διδασκαλία, σε οποιοδήποτε σχολείο, για την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας ως προσποιητή οικογενειακή σχέση.” 

Απαγόρευση της “gay θεραπείας” στο Ηνωμένο Βασίλειο




Δες και αυτό!