Τα Starbucks προσφέρουν ολοκληρωμένη ασφάλιση υγείας για τα τρανς άτομα

28/06/2018
από

Τα Starbucks προσφέρουν μία από τις πιο ολοκληρωμένες ασφάλειες κάλυψης υγείας για τα τρανς εργαζόμενα άτομα.

Η εταιρεία σε συνεργασία με την Παγκόσμια Επαγγελματική Ένωση για την Υγεία των Τρανς Ατόμων (WPATH-World Professional Association for Transgender Health) δημιούργησαν ένα νέο ασφαλιστικό πακέτο έξι σελίδων, που ονομάζεται Starbucks Transgender Medical Benefits και αφορά σε στοχευμένες καλύψεις και σε ολοκληρωμένη περίθαλψη τρανς ατόμων.

Ήδη από το 2012, στο σχέδιο της ασφάλειας υγείας, προσφέρεται η δυνατότητα κάλυψης εξόδων, που σχετίζονται με τον επαναπροσδιορισμό φύλου. Τώρα, με το νέο αυτό σχέδιο καλύπτεται η επέμβαση μείωσης ή αύξησης του μαστού, η περιποίηση προσώπου, η μεταμοσχεύσεις μαλλιών και πολλά άλλα.

Ο Jamison Green, ο πρώην πρόεδρος του WPATH, δήλωσε ότι τα Starbucks ήταν η πρώτη εταιρεία που τους προσέγγισε, με το αίτημα ενός ιατρικού πακέτου χωρίς αποκλεισμούς.

«Η προσέγγιση δεν οδηγήθηκε μόνο από την επιθυμία της εταιρείας να προσφέρει αληθινή κάλυψη χωρίς αποκλεισμούς, αλλά και από τις ισχυρές συνομιλίες με τους συλλόγους των τρανς ατόμων, σχετικά με το πώς τα οφέλη αυτά, θα τους επιτρέψουν να είναι πραγματικά ο εαυτός τους» , δήλωσε ο Ron Crawford, αντιπρόεδρος παροχών των Starbucks.

Η Tate Buhrmester, υπάλληλος των Starbucks εδώ και 15 χρόνια είναι σήμερα διευθύντρια σε μια περιοχή του Ώστιν, και δηλώνει ότι είδε με ευγνωμοσύνη στα νέα οφέλη: «Τα Starbucks παίρνουν θέση και στέκονται δίπλα στα τρανς άτομα και υποστηρίζουν ότι οι διαδικασίες μας δεν είναι μόνο καλλυντικά – είναι σωτήρια ζωή» .

Οι τρανς άνθρωποι βιώνουν αυτοκτονικό ιδεασμό σε πολύ υψηλότερο βαθμό από ό, τι ο υπόλοιπος πληθυσμός. Ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να μειωθεί αυτός ο κίνδυνος είναι να επιτραπεί στο άτομο να εκφράσει το φύλο του, να ενθαρρυνθεί, και να γίνει σεβαστή η ταυτότητά του. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση του επιλεγμένου όνοματος, την ελεύθερη αυθεντική παρουσία τους, και την καλύτερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Όπως αναφέρει η έκθεση των Starbucks: «Μερικοί τρανς άνθρωποι, που έχουν αντιμετωπίσει απόρριψη από γιατρούς, θα καθυστερήσουν να ζητήσουν θεραπεία, μερικές φορές με θανατηφόρες συνέπειες» .

Έτσι, η εταιρεία έχει ειδικά εκπαιδευμένες-ους συνεργάτιδες-τες για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους κατά τη διαδικασία της φυλομετάβασής τους: «Έχουμε ακούσει πολλά από τα μέλη των τρανς συλλόγων και πόσο αυτό είναι σημαντικό για εκείνες-ους – και γι ‘αυτό χρειάζεται να είναι σημαντικό και για εμάς» , δήλωσε η Alyssa Brock, διευθύντρια πόρων των Starbucks.




Δες και αυτό!