Σε ποιες χώρες θεωρείται έγκλημα το να είσαι σε μία ομόφυλη σχέση;

27/06/2018
από

Ο μήνας περηφάνιας φτάνει στο τέλος του, αυτή την εβδομάδα, και σε πολλές χώρες, όπως και στην Ελλάδα, το Pride γιορτάστηκε με ορατότητα, χορό, τραγούδι, δυνατές φωνές και χαμόγελα.

Σε κάποιες χώρες του κόσμου, όμως, σύμφωνα με μελέτη της ILGA, οι ομόφυλες σχέσεις ποινικοποιούνται επίσημα σε 72 κράτη ανά τον κόσμο:

Αφρική

Αλγερία, Αγκόλα, Μποτσουάνα, Μπουρούντι, Καμερούν, Κομόρες, Ερυθραία, Αιθιοπία, Γκάμπια, Γκάνα, Γουινέα, Κένυα, Λιβερία, Λιβύη, Μαλάουι, Μαυριτανία, Μαυρίκιος, Μαρόκο, Ναμίμπια, Νιγηρία, Σενεγάλη, Σιέρρα Λεόνε, Σομαλία, Νότιο Σουδάν, Σουδάν, Σουαζιλάνδη, Τανζανία, Τόγκο, Τυνησία, Ουγκάντα, Ζάμπια και Ζιμπάμπουε.


Ασία

Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Μπουτάν, Μπρουνέι, Γάζα, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Ιράκ, Κουβέιτ, Λίβανος, Μαλαισία, Μαλδίβες, Μυανμάρ, Ομάν, Κατάρ, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Σρι Λάνκα, Συρία, Τουρκμενιστάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουζμπεκιστάν και την Υεμένη.


Αμερική

Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Μπαρμπάντος, Δομινίκα, Γρενάδα, Γουιάνα, Τζαμάικα, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες και Τρινιντάντ και Τομπάγκο.


Ωκεανία

Νήσοι Κουκ, Κιριμπάτι, Παπούα Νέα Γουινέα, Σαμόα, Νήσοι Σολομώντα, Τόνγκα, Τουβαλού.


Μάλιστα, σε 27 από τα κράτη, όπου οι ομόφυλες σχέσεις θεωρούνται παράνομες, ο νόμος ισχύει μόνο για τους άνδρες κι όχι για τις γυναίκες, σύμφωνα με τη μελέτη της ILGA.

Η θανατική ποινή επιβάλλεται σε οκτώ κράτη: Ιράν, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Σουδάν, Σομαλία, Νιγηρία και τις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας.

Κι ακόμη, ας μην ξεχνάμε βέβαια και την κατάσταση στη Ρωσία, στην Τουρκία, στην Τσετσενία και στο Αζερμπαϊτζάν.

Η ILGA καταγράφει 124 κράτη, όπου δεν υπάρχουν νομικές κυρώσεις για ομόφυλες σχέσεις και 24 κράτη, που έχουν πετύχει την ισότητα στον γάμο. Μάλιστα, 72 κράτη έχουν διατάξεις που προστατεύουν τα άτομα από διακρίσεις στο χώρο εργασίας τους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Pride και αγώνας, μέχρι να μην υπάρξει ούτε μία χώρα, που να μην σέβεται τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου των ανθρώπων!

https://avmag.gr/84539/afieroma-lgbt-kinotites-se-katastasi-anthropistikis-krisis/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!