Καμερούν: Ξυλοκόπησαν λεσβίες επειδή είναι “μάγισσες και τους αξίζει να πεθάνουν”

21/06/2018
από

Οι δράστες κρατούσαν μαχαίρια και σιδερένιες ράβδους.

Δύο LGBTI ακτιβίστριες από το Καμερούν έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και φοβούνται να κυκλοφορήσουν έξω, μετά από ομοφοβική επίθεση.

Η Renée κι η Soltera είναι οι leader της οργάνωσης Women in Front Cameroon (WIFC), με σκοπό την υποστήριξη των δικαιωμάτων των γυναικών και των queer δικαιωμάτων στην αφρικανική χώρα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, τους επιτέθηκε ο γιος του ιδιοκτήτη του χώρου της οργάνωσης. Είχε προσπαθήσει να τις εκδιώξει και στο παρελθόν, λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Εκείνες, είχαν αρνηθεί να εγκαταλείψουν τον χώρο κι ο δράστης τους επιτέθηκε.

«Για περισσότερο από ένα χρόνο, η Renée κι η Soltera αντιμετωπίζουν προσβολές, εκφοβισμούς και απειλές θανάτου από το γιο του αποθανόντος ιδιοκτήτη του χώρου, ο οποίος θέλει να τις διώξει λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού» , αναφέρεται στη δήλωση.

«Όταν εκείνες αρνήθηκαν να φύγουν, τους επιτέθηκε βάναυσα και τις χτύπησε με ένα παχύ χαρτόνι. Απροκάλυπτα είπε ότι ως λεσβίες, πρέπει να πεθάνουν, επειδή είναι μάγισσες» .

Οι γυναίκες μετά από την επίθεση, υπέφεραν από σοβαρούς μώλωπες, σπασμένο πήχη και χέρι.

Δεύτερη επίθεση

Αλλά αυτό δεν ήταν το τέλος της δοκιμασίας τους, καθώς τρεις ημέρες αργότερα, ο δράστης επέστρεψε με μια ομάδα άλλων, που κρατούσαν μαχαίρια και σιδερένιες ράβδους.

«Ο δράστης επέστρεψε τρεις ημέρες αργότερα νυχτερινή ώρα, με τους συνεργούς του, που είχαν οπλιστεί με μαχαίρια και σιδερένιες ράβδους. Ο στόχος τους ήταν να “τελειώσουν τις μάγισσες” , δήλωσε η WIFC.

Αναζήτησαν τη Renée και τη Soltera ρωτώντας τη γειτονιά. Αν δεν είχαν παρέμβει μερικοί γείτονες, θα τις είχαν βρει και θα τις είχαν σκοτώσει. Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον κύριο ένοχο και έναν από τους συνεργούς του.

Αλλά επειδή οι υπόλοιποι συνεργοί παραμένουν ελεύθεροι, οι δύο γυναίκες είναι «έχουν κλειστεί στα σπίτια τους» , φοβούμενες για τη ζωή τους.

Η WIFC και μερικά από τα μέλη της, βοήθησαν για να πληρωθούν τα έξοδα για την ιατρική περίθαλψη των δύο γυναικών. Ωστόσο, οι γυναίκες θα εξακολουθούν να χρειάζονται χρήματα για να πληρώσουν για τη μετακόμιση, για την ιατρική και την ψυχολογική υποστήριξη και για τις αμοιβές των νομικών συμβούλων τους.

«Θα σταματήσει η βία σ’ αυτόν τον κόσμο; Γιατί κάποιος που κρίνει τους άλλους, επιτρέπεται και να τους τιμωρήσει; Γιατί υπάρχει τόση σκληρότητα, γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη μισαλλοδοξία, γιατί τόσο πολύ μίσος;” έγραψε η WIFC στο Facebook.

Το Καμερούν απαγορεύει το ομόφυλο σεξ βάσει του άρθρου 347-1 του Ποινικού Κώδικα. Οι άνθρωποι που καταδικάζονται για ομοφυλοφιλία αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και πέντε ετών. Η απαγόρευση επεκτείνεται στις λεσβίες, οι οποίες αντιμετωπίζουν συνήθως διωγμούς και διακρίσεις.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!