Ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά και είμαστε κάθετοι/ες σ΄αυτό

12/06/2018

Η καμπάνια “Ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά” διεξάγεται από τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο.

Τα παιδιά με λοατκι+ γονείς είναι υπαρκτά. Ενώ είναι υπαρκτά, οι οικογένειές τους είναι αόρατες. Ενώ είναι υπαρκτά, στερούνται βασικά δικαιώματα από το κράτος. Είναι παιδιά που, στην ελληνική πραγματικότητα, δεν μπορούν να έχουν και τους δύο γονείς τους στην εκπαίδευση, σε ιατρικές πράξεις, στην ασφάλιση, στην κληρονομιά. Είναι παιδιά που, σε περίπτωση θανάτου του βιολογικού – αναγνωρισμένου θεσμικά γονέα, μπορεί να καταλήξουν σε μακρινούς συγγενείς ή σε ιδρύματα, αντί να συνεχίσουν να ζουν με το μη βιολογικό γονέα τους. Τα παιδιά μας δεν είναι «διαφορετικά» παιδιά, ζουν με τον ίδιο τρόπο τη ζωή τους όπως τα υπόλοιπα, όμως οι οικογένειές τους έχουν λιγότερες θεσμικές δυνατότητες.

Όταν ένα δικαίωμα είναι μόνο για λίγους, τότε γίνεται προνόμιο. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή/και η ταυτότητα φύλου ενός γονέα, δεν θα έπρεπε να αποτελεί διάκριση, να καθορίζει ή να είναι αιτία στέρησης των θεσμικά ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παιδιών του. Δεν μπορεί να υφίστανται παιδιά πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Όλα τα παιδιά αξίζουν πρόσβαση στην ισότητα.

“Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο είμαστε κάθετοι/ες στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παιδιών μας.”

FB: ouraniotoksofamilies

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!