Το βίντεο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: “Είναι θέμα Αγάπης και Όχι Φύλου”

07/06/2018
από

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον μήνα Υπερηφάνειας, δημιούργησε το βίντεο με τίτλο: “Είναι θέμα Αγάπης και Όχι Φύλου” για το δικαίωμα στην τεκνοθεσία και τον πολιτικό γάμο.

Συμμετέχουν η Πρόεδρος και μέλη των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, ο ηθοποιός Όμηρος Πουλάκης κι η δημοσιογράφος Μαριλένα Κατσίμη.

Στην περιγραφή του βίντεο αναφέρονται τα παρακάτω:

Αγωνιζόμαστε και υπερασπιζόμαστε τα κοινωνικά δικαιώματα των ομάδων, που βιώνουν το ρατσισμό στην καθημερινή τους ζωή, για να οικοδομήσουμε μία κοινωνία δημοκρατίας, ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Η κατάργηση του άρθρου 347 του Ποινικού Κώδικα, η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι μερικά μόνο από τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Το κεντρικό αίτημα για μεταρρύθμιση του Αστικού Κώδικα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα πολιτικού γάμου και τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια, είναι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου και πρέπει να απασχολήσει με σοβαρό τρόπο τον δημόσιο διάλογο.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει εμπράκτως ότι στέκεται δίπλα στην LGBTQI+ κοινότητα και μάχεται για την κατοχύρωση των αυτονόητων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, απέναντι σε σεξιστικά πρότυπα και ρατσιστικές φωνές. Υποστηρίζουμε αταλάντευτα το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να τελούν πολιτικό γάμο και να τεκνοθετούν.




Δες και αυτό!