Υπουργική απόφαση αναγνωρίζει και τα ΛΟΑΤΚΙ μηνύματα (τηλεοπτικά & ραδιοφωνικά) ως κοινωνικά

07/06/2018
από

Μέσα από Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής και Υγείας ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τα μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με την απόφαση (Κ.Υ.Α), ως κοινωνικά αναγνωρίζονται τα μηνύματα που συμβάλλουν στην “προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, της ίσης μεταχείρισης, της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών, της άρσης των στερεοτύπων λόγω φύλου και εν γένει της άρσης κάθε μορφής διάκρισης λόγω φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ασθένειας, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου” (πάτα εδώ, για να διαβάσεις την απόφαση).

Η απόφαση αυτή έρχεται να βάλει τέλος τις αποφάσεις του ΕΣΡ, που στον παρελθόν έχει απορρίψει σχετικό μήνυμα οργανώσεων με την αιτιολόγηση ότι το “θέμα δεν εμπίπτει σε κάποια από τις κατηγορίες για τις οποίες μπορεί να δοθεί έγκριση για προβολή μηνύματος κοινωνικού χαρακτήρα”.

Σας θυμίζουμε ένα τέτοιο περιστατικό:

https://avmag.gr/65318/anakinosi-diamartirias-tessaron-organoseon-gia-to-pagoma-tou-tileoptikou-spot-me-thema-tin-omofili-sintrofikotita/

 




Δες και αυτό!