Η Ανταρκτική θα γιορτάσει για πρώτη φορά το Pride

28/05/2018
από

“Υπάρχει queer εκπροσώπηση ακόμη και στην άλλη άκρη της Γης.” 

Μία ομάδα από δέκα LGBTI άτομα, που εργάζονται στην Ανταρκτική για λογαριασμό των ΗΠΑ στον σταθμό McMurdo αποφάσισαν να γιορτάσουν το πρώτο Pride, 1.368 χιλιόμετρα από τον Νότιο Πόλο.

Η ομάδα αναγκάστηκε να βγάλει μία φωτογραφία με τη σημαία του ουράνιου τόξου από τώρα, γιατί μέσα στον Ιούνιο στον Νότιο Πόλο θα είναι σκοτάδι 24 ώρες το 24ωρο.

Γιατί να μην βγάλουμε μία φωτογραφία, ώστε ο κόσμος να ξέρει ότι υπάρχει queer εκπροσώπηση ακόμη και στην άλλη άκρη της Γης;” , δήλωσε η Shawn Waldron στο New Now Next.

Οι LGBTI εργαζόμενοι στο σταθμό διοργανώνουν queer events κάθε δεύτερη εβδομάδα, αλλά για το Pride του Ιουνίου θέλουν να διοργανώσουν ένα μεγαλύτερο και επίσημο Pride Event.

Ο Evan Townsend που εργάζεται στον σταθμό ανέφερε, ότι ήθελε να βγάλουν αυτήν την φωτογραφία στην Ανταρκτική για να δει η LGBTI νεολαία, ότι μπορεί να πάει παντού στον κόσμο.

Δεν υπήρχε κανείς που να δω και να πω: “Α, θα μπορούσα να κάνω αυτό” , γιατί ακόμη και για μένα, η ιδέα των ταξιδιών και μόνο ήταν ένα τόσο μακρινό πράγμα” , δήλωσε.




Δες και αυτό!