Ένοχους έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους τρεις κατηγορούμενους για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Το δικαστήριο τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 14 μηνών τον έναν από τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο ομογενή ενώ ο δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών.

Το δικαστήριο ανέβαλε την επιβληθείσα ποινή για τους δύο 20χρονους επί τριετία ενώ για τον 36χρονο τη μετέτρεψε προς 5 ευρώ τη μέρα καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για την αναστολή της ποινής.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, κατά την αναγγελία της απόφασης, δέχθηκε ότι επρόκειτο “περί οργανωμένης επίθεσης σε βάρος του δημάρχου”, θέση την οποία διατύπωσε η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της.

Τι υποστήριξαν ενώπιον του δικαστηρίου

Οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, δήλωσαν πως παρασύρθηκαν από το πλήθος. Ενώ και οι τρεις ζήτησαν συγγνώμη από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, με τον 20χρονο να να κλαίει κατά την απολογία του.

Όπως είπε με δάκρυα στα μάτια: «Μόλις ο κόσμος άρχισε να κινείται εναντίον του, παρασύρθηκα και εγώ». Εκτός από τον Γιάννη Μπουτάρη ο 20χρονος ζήτησε συγγνώμη και από τον πατέρα του, για όσα έκανε: «Κατάλαβα το λάθος μου και αμέσως μετά είχα ντραπεί. Ήταν λάθος που δεν ζήτησα εκείνη την ώρα συγγνώμη από τον κ. Μπουτάρη. Θέλω να ζητήσω τώρα συγγνώμη από τον δήμαρχο και από τον πατέρα μου».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε για την συμμετοχή του σε αντισυγκέντρωση του Pride το 2017 και ο ίδιος παραδέχθηκε ότι συμμετείχε. Ωστόσο υποστηρίζει ότι πήγε μόνος του, χωρίς να ξέρει ποιος έκανε το κάλεσμα και την διοργάνωση.

Ο 36χρονος που συνελήφθη και για διάρρηξη, είπε πως παρασύρθηκε και αυτός και πως στην αρχή δεν ήξερε καν ποιον χτυπάνε. «Καθόμουν στο πάρκο με την κοπέλα μου. Είδα κόσμο να βαράει και πήγα και εγώ. Δεν ήξερα καν ποιος είναι. Προσπάθησα να τον χτυπήσω με την μπλούζα και μετά χτύπησα το αυτοκίνητο για να κάνω ζημιά στην πόρτα. Παρασύρθηκα από το πλήθος».

Ο δεύτερος 20χρονος ζήτησε συγγνώμη από τον δήμαρχο, λέγοντας: «Παρασύρθηκα και έσπασα το τζάμι. Νιώθω μετανιωμένος και ζητάω συγγνώμη. Δεν τον χτύπησα, τον ακολούθησα μαζί με το πλήθος».

με πληροφορίες από news247.gr