Η αστυνομία της Σκωτίας αναζητά δύο άνδρες για τη σφοδρή επίθεση σε βάρος gay ζευγαριού, επιστρέφοντας στο σπίτι τους, μετά από νυχτερινή έξοδο.

Ο Andy Millin, 32 ετών, κι ο σύντροφό του Cameron Stringer, 26 ετών, περπατούσαν προς το σπίτι τους, αφού είχαν περάσει ένα όμορφο βράδυ σε μπαρ στο Εδιμβούργο, όταν ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση, αναφέρει η Scottish Sun.

Οι επιτιθέμενοι χτύπησαν τον Andy καθώς προσπαθούσε να προστατεύσει τον Cameron, τον κλότσησαν στην πλάτη και τον έσπρωξαν.

Ο Andy ισχυρίζεται, επίσης, ότι οι επιτιθέμενοι έκαναν μια χειρονομία υποδηλώνοντας, ότι η επίθεση έγινε, επειδή κρατούσε από το χέρι τον σύντροφό του:

Ήμασταν στο μπάρμπεκιου ενός φίλου και στη συνέχεια πήγαμε στο CC Blooms για μερικά ποτά. Φύγαμε περίπου στις 3 π.μ. για να γυρίσουμε στο σπίτι μας. Διασχίσαμε το δρόμο κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, ενώ υπήρξαν κάτι τύποι πίσω μας. Ένας από αυτούς έτρεξε και κλότσησε Cameron στην πλάτη. Ήταν έτοιμος να του επιτεθεί ξανά, αλλά το πρώτο μου ένστικτο ήταν να τον απομακρύνω. Μου έριξε μία μπουνιά κι έχασα τις αισθήσεις μου. Έτρεχε πολύ αίμα, έτσι ο Cameron μου είπε να καθίσω στο πεζοδρόμιο, αλλά στη συνέχεια, ένας από τους δράστες έτρεξε ξανά προς τα πίσω και έριξε μπουνιά και στον Cameron. Οι τραυματισμοί του δεν ήταν τόσο σοβαροί, είχε μόνο ένα οίδημα. Είμαστε εντάξει τώρα, αλλά ακόμα λίγο αναστατωμένοι.

Ο Andy αισθάνθηκε απογοητευμένος από την αντίδραση της αστυνομίας: “Ενημερώσαμε τους αστυνομικούς, από ένα διερχόμενο αστυνομικό αυτοκίνητο, που ήταν σε υπηρεσία εκείνη την ώρα, αλλά είπαν απλά ότι θα το αναφέρουν” .

Στη συνέχεια, πήραμε ταξί για το σπίτι, τηλεφωνήσαμε στην αστυνομία και καλέσαμε ασθενοφόρο. Το ασθενοφόρο έφτασε αρκετά γρήγορα στο σπίτι μας, αλλά κανείς από την αστυνομία δε φάνηκε μέχρι τη 1 το μεσημέρι της επόμενης μέρας. Είπαν ότι θα ελέγξουν τις κάμερες και θα δουν αν μπορούν να βρουν στοιχεία από εκεί. Ανησυχούμε, γιατί δε μπορούμε να θυμηθούμε την εμφάνισή τους, ώστε να τους αναγνωρίσουμε στο δρόμο. Έτσι, από τότε, περπατάμε μέσα στον κόσμο λίγο παρανοϊκά.