Επίθεση Tραμπ στην υγειονομική περίθαλψη γυναικών & ΛΟΑΤΚΙ ατόμων

19/05/2018
από

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η διοίκησή του εισήγαγε νέα ρύθμιση την Παρασκευή (18 Μαΐου), σχετικά με την υγειονομική περίθαλψη των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, με την οποία επιτίθεται στις βασικές υγειονομικές υπηρεσίες.

Η νέα αυτή ρύθμιση αποκλείει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για οποιονδήποτε οργανισμό παρέχει αμβλώσεις και πρόκειται για μια εγχώρια εκδοχή του Global Gag Rule, ο  επανήλθε με τον Τραμπ πέρυσι.

Η ρύθμιση στοχοποιεί οργανώσεις, όπως το Planned Parenthood, καθώς προβλέπεται οι υπηρεσίες αμβλώσεων να έχουν ξεχωριστό και τελείως διαφορετικό προσωπικό από τις άλλες υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού κι ως εκ τούτου οι γυναίκες θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιες, εκτός εάν καλύπτονται από την ασφάλειά τους.

Αν και ο σαφής στόχος είναι οποιαδήποτε υπηρεσία αμβλώσεων, ο κανόνας απειλεί πολλές άλλες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Μόνο το 3% της χρηματοδότησης της Planned Parenthood πηγαίνει για αμβλώσεις. Τα τρία κορυφαία πράγματα που θα πληγούν είναι τα προγράμματα για τα ΣΜΝ, για την αντισύλληψη και τις άλλες υπηρεσίες για τις γυναίκες.

«Αυτή είναι μια σαφής προσπάθεια να πληγούν τα βασικά δικαιώματα των γυναικών. Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, οι άνθρωποι δε θα πάρουν την υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται. Δε θα μπορούν να κάνουν έλεγχο των γεννήσεων, εξετάσεις για τον καρκίνο, εξετάσεις STD και θεραπεία, ή ακόμα και τις γενικές γυναικολογικές» , δήλωσε ο Dawn Laguens, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικογενειακού Προγραμματισμού Αμερικής.

Πρόσθεσε επίσης: «Θα έλεγα ότι ένας Πρόεδρος, ο οποίος σαφώς δε γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ HIV και HPV δεν πρέπει να παρεμβαίνει στη σχέση ιατρού-ασθενούς» .

Η ρύθμιση είναι απαγορευτική για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα ως προς την πλήρη ενημέρωσή τους σχετικά με την αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη, ειδικά εκείνων που χρησιμοποιούν το Planned Parenthood.

«Αυτή είναι μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά εκατομμυρίων γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων, που βασίζονται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένου του Planned Parenthood, για τη φροντίδα της αναπαραγωγικής υγείας τους» , δήλωσε ο David Stacy, Διευθυντής Κυβερνητικών Υποθέσεων του HRC, προσθέτοντας ότι:

«Η διοίκηση Τραμπ-Πενς προσπαθεί και πάλι να υπονομεύσει την πρόσβαση στη φροντίδα των γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων, θέτοντας τις ζωές τους σε κίνδυνο. Είναι μια κυνική πολιτική επίθεση από έναν Λευκό Οίκο που έχει ξοδέψει το χρόνο του στο να συρρικνώνει συστηματικά τις νομικές προστασίες και τις βασικές υπηρεσίες για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες» .




Δες και αυτό!