Η Ομάδα Φίλων Υποστήριξης της κοινότητας LGBT Πελοποννήσου για την IDAHOBIT 2018

17/05/2018
από

Η Ομάδα Φίλων Υποστήριξης της κοινότητας LGBT Πελοποννήσου με σχετική ανακοίνωση και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας αναφέρει τα εξής:

Η ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ LGBT ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και οι συνεργαζόμενες ομάδες, χαιρετίζουν την Παγκόσμια ημέρα κατά της Ομοφοβίας που γιορτάζεται στις 17 Μαίου, στέλνοντας το μήνυμα ότι  “Είναι ανθρώπινο καθήκον μας να εστιάσουμε την ποιότητα των ατόμων LGBTQ και όχι στον σεξουαλικό τους προσανατολισμό”. Γιατί η ολότητα είναι η ποιότητα του ατόμου πέρα από την ερωτική έκφραση.

Η Ομάδα μας χαιρετίζει αρχικά την δήλωση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που δήλωσε ότι οφείλουμε να προστατέψουμε με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία τους ΛΟΑΤ, στο πλαίσιο μιας εξελιγμένης κοινωνικής διαδικασίας.

Η Ομάδα μας έχει προτείνει με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά την Ομοφοβίας λίγα 24ωρα μάλιστα μετά την είδηση ότι το κοινωνικό δίκτυο Facebook διέγραψε 2,5 εκατομμύρια αναρτήσεις ομοφοβικού περιεχομένου, να εστιάσει στην ελληνική πραγματικότητα καθώς άτομα όλων των ηλικιών γίνονται στόχος τέτοιων λεκτικών επιθέσεων.

Παράλληλα έχουμε προτείνει με αφορμή την ημέρα για την κατανόηση των νέων στο εκπαιδευτικό περιβάλλον να προβάλλονται με απόφαση του υπουργείου Παιδείας βραβευμένες ταινίες που αποδεικνύουν την ποιότητα, την ζωή, τα όνειρα των ΛΟΑΤ που ζουν στην χώρα μας εντός ή εκτός των χώρων της εκπαίδευσης.

Ταινίες που έχουν προτείνει Ευρωπαϊκοί οργανισμοί όπως το “Monster pies”, “Beautifull thing”, “Get real”, “North Sea Texas”, την ελληνικη διάσημη παγκόσμια ταινία “ΧΕΝΙΑ” και άλλες που έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία.

Η κοινωνία κατανοεί μέσα από την τέχνη ότι η ερωτική φύση είναι το μέρος, αλλά κυρίως η αγάπη αποτελεί την ολότητα του ατόμου. Αν θέλουμε ένα καλύτερο κόσμο αξίζει να αγκαλιάσουμε όσους και όσες είναι δίπλα μας γιατί πάντα ζούμε με τους άλλους ανθρώπους. Τέλος ζητάμε από τα μέλη μας να δώσουν το παρών στα Φεστιβάλ που διεξάγονται τον Ιούνιο στην Αθήνα και την Πάτρα” .




Δες και αυτό!