Ευρώπη 2018: Οι καλύτερες & οι χειρότερες χώρες για τα LGBTΙ άτομα

15/05/2018

O νέος «Rainbow χάρτης» της Ευρώπης κυκλοφόρησε απ’ την ILGA-Europe. Ο χάρτης αποτυπώνει το που βρίσκεται κάθε χώρα της Ευρώπης σε σχέση με LGBTΙ δικαιώματα με βάση συνολικά 48 κριτήρια που είχαν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με τα εγκλήματα μίσους, την αναγνώριση των τρανς, ιντερσεξουαλ ατόμων, κλπ.

Οι 49 χώρες που συμμετέχουν κατατάσσονται και σε μια ακόλουθη λίστα σύμφωνα και με το σκορ που συγκεντρώνουν. Από αυτές όνο οι 16 κατέγραψαν ποσοστό μεγαλύτερο του 50%. Οι υπόλοιπες χώρες σημειώνουν πολύ χαμηλό ποσοστό – που σημαίνει ότι παρατηρούνται αρκετές διακρίσεις, ακόμη και μεγάλες παραβιάσεις της ανθρώπινης ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κατάταξη των χωρών στο ‘Rainbow-Europe’. (Photo Credits: ILGA-Europe)

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται η Μάλτα με 91%, ενώ την τελευταία θέση το Αζερμπαϊτζάν. Η Κύπρος στην 30η θέση με αρκετά χαμηλό ποσοστό (29%), ενώ η Ελλάδα που ψήφισε πρόσφατα το νομοσχέδιο για το δικαίωμα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια ανέβηκε στην 14η θέση με ποσοστό 52%.

Περισσότερες πληροφορίες στο rainbow-europe.org

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!