33 λόγοι που εξηγούν γιατί μόνο μια μέρα σαν τη σημερινή δεν είναι αρκετή

17/05/2018

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας, θυμόμαστε όλες εκείνες τις επιθέσεις (λεκτικές-σωματικές) εις βάρος της LGBT+ κοινότητας, που σημειώθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες και που μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε (με τον χειρότερο τρόπο) γιατί αυτή η σημερινή ημέρα είναι τόσο σημαντική (και χρειάζονται κι άλλες σαν κι αυτή).

Άντρες βασανίζονται μπροστά σε πλήθος 3.000 ανθρώπων

Δύο άνδρες, 20 και 23 ετών αντίστοιχα, στην Ατσέ της Ινδονησίας, μαστιγώθηκαν 85 φορές μετά την καταδίκη τους για ομοφυλοφιλία και ομοφυλοφιλικό σεξ.Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο. Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι μαζεύτηκαν έξω από το τζαμί Syahuda για να παρακολουθήσουν την καταδίκη αυτών των ανδρών με βάσει τους νόμους της ισλαμικής περιοχής, γνωστούς ως Qanun Jinayat.

Δραματική αύξηση του αριθμού των θυμάτων στην Τσετσενία

Εδώ και έναν χρόνο ο αριθμός των gay και bi ανδρών που συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και οδηγήθηκαν στο θάνατο στην Τσετσενία έχει αυξηθεί δραματικά.

Νέα Υόρκη: 27χρονος επιτίθεται σε λεσβία αφήνοντάς την αναίσθητη στο μετρό

Ήταν απόγευμα Σαββάτου (20 Μαΐου) όταν ένα ζευγάρι γυναικών επιβιβάστηκε σ΄ένα τραίνο με προορισμό το Μπρούκλιν. Λίγες στάσεις μετά, ένας άνδρας (Antoine Thomas), άρχισε να επιτίθεται λεκτικά στις δύο γυναίκες, χρησιμοποιώντας ομοφοβικές εκφράσεις. Το ζευγάρι προσπάθησε να τον ηρεμήσει, αλλά εκείνος άρχισε να χτυπά τη μία γυναίκα αφήνοντας την αναίσθητη.

Εγκεφαλικά νεκρός ένας gay άνδρας στη Μαλαισία- τον βίασαν με αιχμηρό αντικείμενο και προσπάθησαν να τον κάψουν

Εγκεφαλικά νεκρός βρέθηκε ένας gay άνδρας στη Μαλαισία, μετά τη βίαιη ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε από ομάδα νεαρών, οι οποίοι -αφού τον κακοποίησαν σωματικά- τον βίασαν με ένα αιχμηρό αντικείμενο και προσπάθησαν να τον κάψουν.

Ζευγάρι gay προσφύγων ξυλοκοπήθηκε στη Γερμανία

Ένα ζευγάρι gay προσφύγων από τη Σερβία αναζήτησε άσυλο στη Γερμανία, όπου μετά βίας επιβίωσε από σφοδρή επίθεση στο camp προσφύγων, όπου διέμενε.

Η αστυνομία στη Νιγηρία συλλαμβάνει περισσότερα από 40 άτομα λόγω gay σεξ

Περισσότερα από 40 άτομα συνελήφθησαν στη Νιγηρία με την κατηγορία ότι έκαναν gay σεξ. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Punch, οι συλληφθέντες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω σε ξενοδοχείο στην πολιτεία Λάγκος, το οποίο αποκλείστηκε από τις Αρχές.

Τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε με πολλαπλούς πυροβολισμούς στην Ατλάντα

Η TeeTee Dangerfield έγινετο 16ο τρανς άτομο, που έγινε γνωστό ότι δολοφονήθηκε το 2017 στις ΗΠΑ. Μετά από πολλαπλούς πυροβολισμούς έχασε τη ζωή της στην Ατλάντα σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Νεκρός 22χρονος, επειδή υπερασπίστηκε τους gay φίλους του

Ο Uan Javier Cruz σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τους gay φίλους του. Ο 22χρονος δέχτηκε πυροβολισμούς έξω από το εστιατόριο Y Pupuseria Las Flores στη λίμνη Γουόρθ, στη Φλόριντα, περίπου την 1 π.μ., αφού είχε περάσει το βράδυ του εκεί για δείπνο με τους φίλους του.

Ο ISIS δημοσιεύει εικόνες αποτρόπαιων πράξεων σε βάρος gay ανδρών 

Ο ISIS έχει δολοφονήσει εκατοντάδες άνδρες μέχρι στιγμής στη Συρία, μόνο και μόνο επειδή είναι gay.

Ηθοποιός πέφτει θύμα επίθεσης μετά το κάλεσμα ενός σκηνοθέτη να τον βιάσουν

Επίθεση δέχθηκε ένας ανοιχτά gay ηθοποιός στο Μαρόκο, μετά από «κάλεσμα» που έκανε ένας σκηνοθέτης για να τον βιάσουν.Το κάλεσμα αυτό έγινε από τον Mahmoud Frites, ο οποίος πριν ανέβασε τη φωτογραφία του Adam Lahlou (γνωστός και ως Adouma), γράφοντας πως έχει «μια «λύση» στο πρόβλημα διάδοσης της ομοφυλοφιλίας στο Μαρόκο.»

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον παρέας τρανς σκοτώνοντας μια τρανς γυναίκα

Μια ομάδα ανδρών που επέβαινε σ΄ένα αμάξι άνοιξε πυρ εναντίον μιας παρέας τρανς ατόμων στο Πακιστάν, σκοτώνοντας μια τρανς γυναίκα. Οι άγνωστοι άνδρες, αρχικά, βρέθηκαν με το αμάξι πίσω από τρανς άτομα, πετάγοντάς τους σάπια αυγά. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, όμως, στη συνέχεια επέστρεψαν και άρχισαν να πυροβολούν. Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Karachi.

Ακτιβιστής καλλιτέχνης από την Τζαμάικα δολοφονήθηκε στο σπίτι του

Ο Dexter ‘3D’ Ο Pottinger, δημοφιλής gay ακτιβιστής, μοντέλο, σχεδιαστής μόδας και διευθυντής μουσικών βίντεο από την Τζαμάικα, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Δολοφονήθηκε με πολλαπλές μαχαιριές

15 ράμματα στο πρόσωπό του μετά από ομοφοβική επίθεση στη Χιλή

Gay άνδρας από τη Χιλή δέχθηκε άγρια ​​ομοφοβική επίθεση με σπασμένο ποτήρι σε μια παμπ. Ο Patricio Díaz Bravo φέρεται να δέχτηκε επίθεση στη νότια περιοχή Παταγονίας από μια εξαγριωμένη γυναίκα, η οποία εξαπέλυσε ομοφυλοφιλικές προσβολές εναντίον του και μετά τη λεκτική βία προχώρησε και στην σωματική.

Τουλάχιστον 100 LGBTΙ άτομα έχουν συλληφθεί, ταπεινωθεί και βασανιστεί στο Αζερμπαϊτζάν

Σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες, οι αρχές φαίνεται να συλλαμβάνουν LGBTI άτομα και στη συνέχεια να τα χτυπούν και να τα ταπεινώνουν λεκτικά. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, γίνεται λόγος για εξαναγκαστικές ιατρικές εξετάσεις σε τρανς άτομα, μέχρι και υποχρεωτικό ξύρισμα κεφαλιών τρανς γυναικών.

Δολοφόνησε τον γιο του επειδή ήταν gay και σκότωσε τη γυναίκα του για να έχει άλλοθι

Για τη δολοφονία του -gay- γιου του αλλά και της γυναίκας του καταδικάστηκε ένας 70χρονος άνδρας από το Λος Άντζελες. Ο λόγος για τον Shehada Issa, ο οποίος αρχικά υποστήριξε ότι σκότωσε τον 29χρονο Amir ενώ ήταν σε αυτοάμυνα.

Πατέρας σκότωσε τον 14χρονο γιο του: «Προτιμούσε να είσαι νεκρός, παρά gay»

Τον 14χρονο γιο του (Giovanni) πυροβόλησε ένας πατέρας εξ αιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Σύμφωνα με την αστυνομία στη Νεβάδα των ΗΠΑ, ο 53χρονος Wendell Melton σκότωσε τον γιο του.

Κάμερα καταγράφει τη στιγμή που ένα gay ζευγάρι δέχεται επίθεση από άγνωστο άνδρα

Την επίθεση που δέχθηκε ένα νεαρό gay ζευγάρι σε παμπ του νότιου Λονδίνου κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του μαγαζιού.

Τρανς γυναίκα δολοφονήθηκε στο Πακιστάν μέσα στο διαμέρισμά της

 

Μία τρανς γυναίκα δέχτηκε πυροβολισμούς στο Πεσαβάρ του Πακιστάν από ένοπλους άγνωστους άνδρες.

Τρανσφοβικοί γονείς εγκατέλειψαν βρέφος όταν έμαθαν τον αιμοδότη

Οι γονείς του μωρού ήθελαν να γνωρίσουν τον άνθρωπο που βοήθησε το παιδί τους και να τον ευχαριστήσουν προσωπικά. Όταν συνάντησαν όμως την Rekha* και αντιλήφθηκαν ότι είναι μία τρανς γυναίκα, τότε η συμπεριφορά τους άλλαξε. Δεν την άφησαν καν να δει το παιδί.

Αυτός ο άνδρας έσπασε το πόδι ενός ανυποψίαστου περαστικού επειδή ήταν gay

Η ομοφοβική επίθεση σημειώθηκε στο Βόρειο Λονδίνο τον περασμένο Ιούλιο. Το άτυχο θύμα (36 ετών) περπατούσε με έναν φίλο του στο δρόμο, όταν άκουσε κάποιον να τον βρίζει. Μερικά λεπτά αργότερα, ο Snios βρισκόταν δίπλα του χτυπώντας τον δυνατά.

Σύλληψη δύο ανδρών για την πολλαπλή δολοφονία της LGBT οικογένειας

Δύο Αμερικανοί συνελήφθησαν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς για τη δολοφονία του λεσβιακού ζευγαριού και των δύο ανήλικων παιδιών τους στο Τρόι της Νέας Υόρκης.

15χρονη ξυλοκοπήθηκε στην Ινδία με την υποψία ότι είναι λεσβία

Ένα κορίτσι ηλικίας 15 ετών στην Ινδία ξυλοκοπήθηκε και κακοποιήθηκε επανειλημμένα από συμφοιτητές, που υποψιάζονταν ότι ήταν λεσβία.

Η αστυνομία της Ινδονησίας βασάνισε δημόσια 12 τρανς γυναίκες

https://youtu.be/NZtbCK94izE

Στη συνέχεια της εξέθεσαν σε δημόσιο χώρο, όπου τους ξύρισαν το κεφάλι και τις ανάγκασαν να φορέσουν ανδρικά ρούχα. Αυτό έγινε μπροστά σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, που μάλιστα τραβούσε φωτογραφίες και βίντεο με κινητά τηλέφωνα.

18χρονη τρανς ακτιβίστρια απήχθη και βιάστηκε από συμμορία στο Πακιστάν

Εννέα άτομα συμμορίας απήγαγαν και βίασαν τρανς ακτιβίστρια στο Πακιστάν, ενώ η τοπική αστυνομία παραδέχθηκε ότι αρνήθηκε να υποβάλει έκθεση όταν η τρανς γυναίκα προσπάθησε να αναφέρει το έγκλημα.

Επίθεση σε βάρος τρανς ακτιβίστριας παρουσία κόσμου

Τρανς ακτιβίστρια έπεσε θύμα βίαιης επίθεσης στη Γεωργία σε δημόσιο χώρο και κανείς δεν προσπάθησε να τη βοηθήσει!

Χτύπησαν, βίασαν και πέταξαν ανθρώπινα περιττώματα σε gay άνδρα

Ένας άνδρας από την Νότια Αφρική ισχυρίστηκε ότι βιάστηκε, χτυπήθηκε και καλύφθηκε με ανθρώπινα περιττώματα.

Τρεις τραυματίες μετά από ομοφοβική επίθεση στο Μπλάκπουλ της Αγγλίας

Ο Joe Clarke, 22 ετών και οι δύο φίλοι του, ο 20χρονος Summer Tarrant κι ο 24χρονος David Westworth, δέχτηκαν σφοδρή επίθεση, καθώς επέστρεφαν στο σπίτι τους.

Η σωρός αγνοούμενης τρανς γυναίκας βρέθηκε από κτηνοτρόφο

Η Zakaria Fry είναι η έκτη τρανς γυναίκα που σκοτώθηκε από τον Ιανουάριο του 2018. Το σώμα της αναγνωρίστηκε χθες, πέντε εβδομάδες μετά από την εξαφάνιση της.

Βάναυση ομοφοβική επίθεση σε βάρος φοιτητή στην Ιταλία

Ο 20χρονος νεαρός που δέχτηκε την επίθεση δήλωσε σοκαρισμένος, που κανένας περαστικός δεν ήρθε να τον βοηθήσει, παρότι φώναζε για βοήθεια.

Οργανωμένη επίθεση 16 ατόμων έναντι ενός gay άνδρα στην Ολλανδία

Το θύμα αναφέρει ότι μόλις ξεκίνησε να κατευθύνεται προς το μέρος, που του υπέδειξε ο άγνωστος άνδρας, ξαφνικά εμφανίστηκαν 16 άνδρες μέσα από τους θάμνους και του επιτέθηκαν, τραυματίζοντάς τον παντού στο σώμα και το πρόσωπο και αφήνοντάς τον αναίσθητο.

Βίαιη επίθεση σε gay ζευγάρι στο Miami Beach Pride

Ο Rene Chalarca κι ο σύντροφός του Dimitri Lugonov έβγαιναν από τις τουαλέτες του Lumus Park γύρω στις 7:45 το απόγευμα της Κυριακής, όταν τέσσερις άνδρες τους πλησίασαν και τους επιτέθηκαν βίαια.

Ομοφοβική επίθεση σε νεαρό με αλυσίδα ποδηλάτου

Ο 25χρονος νεαρός, Bradley Skinner, που μένει στο Mackay, στο Βόρειο Queensland της Αυστραλίας, έπεσε θύμα ομοφοβικής επίθεσης με αλυσίδα ποδηλάτου, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Η αδερφή μου και ο γαμπρός μου με χτύπησαν επειδή είμαι gay

Ένας νεαρός άνδρας αποφάσισε να γράψει στο Facebook για την επίθεση που δέχθηκε από την αδερφή του και τον σύζυγό της, επειδή είναι gay. O 22χρονος Diogo Camargo είναι από την Βραζιλία και πρόσφατα πόσταρε μια φωτογραφία που δείχνει το ίδιο γεμάτο μελανιές και μώλωπες.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!