Σ΄αυτό το φεστιβάλ θα γνωρίσουμε το πιο διασήμο queer ζευγάρι τάνγκο

09/05/2018
από

 ONE tango! “A festival surrounded by wonderful people”

Daniel Arroyo & Juampy Ramirez: το πρώτο queer ζευγάρι τάνγκο που πέρασε ποτέ στους τελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος τάνγκο

Από αύριο και μέχρι τις 13 Μαϊου η Αθήνα θα υποδεχθεί ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός παγκοσμίου βεληνεκούς, το οποίο φιλοδοξεί να προσελκύσει πάρα πολύ κόσμο από την Ελλάδα και το εξωτερικό! Ο λόγος για το Tango Unchained international festival, που θα μας υποδεχτεί στη δεύτερη και πιο ανανεωμένη έκδοση του.

Η φετινή  προσπάθεια είναι υπο την αιγίδα της “περιφέρειας Αττικής” και σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης. Το φεστιβάλ, θα ενισχύσει και με ένα μέρος από τα έσοδα του και τους “Γιατροί χωρίς σύνορα.”

Το 2ο παγκόσμιο φεστιβάλ Αργεντίνικου τάνγκο “Tango Unchained”, θα γίνει στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Πανιωνίου, από 10 εως 13 Μαϊου 2018. Είναι μια κοινωνική συνεύρεση, ανεξαρτήτως φύλου, έθνους, σεξουαλικών ταυτοτήτων, ένα ανοιχτό κάλεσμα για χορό και μάθηση

Γεγονός είναι, ότι -τα τελευταία χρόνια- το tango στην Ελλάδα  έχει “ανέβει” πάρα πολύ σε δημοτικότητα. Υπάρχει τεράστιο κοινό -χορευτών και μη- που ακολουθούν τα tango-δρώμενα, ενώ δεν λείπουν οι διακρίσεις σε διαγωνισμούς -εντός και εκτός Ελλάδας- για ζευγάρια χορευτών, τα οποία έχει την τιμή να φιλοξενεί.

Συγκεκριμένα για το Tango Unchained Festival έχουν ήδη εκδηλώσει την υποστήριξη και τη συμμετοχή τους χορευτές tango από Ιταλία, Σερβία, Βουλγαρία, Νότια Κορέα, Ισραήλ, Ιαπωνία, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία, Ρωσία, Πολωνία, Ρουμανία, Αγγλία, Αμερική, Κίνα, Αργεντινή και φυσικά Ελλάδα. Γενικά, υπάρχει τεράστιος ενθουσιασμός και προσμονή από το κοινό των χορευτών,για ένα επιτυχημένο 2ο φεστιβάλ, που καθιερωνει ενα ετήσιο ραντεβού τέτοιου επιπεδου και θα πολλαπλασιάσει τη δυναμική που εχει διαμορφωθεί ήδη στη χώρα.

Το περσινό πρώτο φεστιβάλ, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, προσελκύοντας περι τους 350 καλεσμένους, 280 από Ελλάδα και 70 από το εξωτερικό, δημιουργώντας τις συνθηκες και την όρεξη για τη δεύτερη έκδοση του!

Φέτος αναμένεται ακόμη μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών περι τους 500, καθώς φιλοξενεί το διασημότερο ζευγάρι Αργεντίνικου τάνγκο στον κόσμο, τη Noelia Hurtado και τον Carlitos Espinoza από το Buenos Aires, (παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2006), που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για show και μαθήματα, το πρώτο queer ζευγάρι τάνγκο που πέρασε ποτέ στους τελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος τάνγκο, Daniel Arroyo & Juampy Ramirez, το κουϊντέτο τάνγκο “El Cachivache,” από το Buenos Aires , καθώς και άλλα 8 ζευγάρια επαγγελματιών χορευτών και 8 Dj’s, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ιδρυτής και παραγωγός του φεστιβάλ είναι ο Κώστας Καλόγηρος (σκηνοθέτης – παραγωγός), συνδιοργανωτές το “Tango Emocion Βέροιας” και την παραγωγή έχει αναλάβει η Dust Go Creative.


Για περισσότερες πληροφορίες: www.tangounchained.com

ONE tango! “A festival surrounded by wonderful people”



Δες και αυτό!