Αυτή είναι πρώτη νομοθετική νίκη για τα LGBT+ δικαιώματα στις ΗΠΑ από το 2016

05/05/2018
από

Το Νιου Χάμσαϊρ πέρασε ένα ιστορικό νομοσχέδιο για την προστασία των τρανς ατόμων από τις διακρίσεις την περασμένη Τετάρτη (2/5).

Το νομοσχέδιο HB 1319 επικαιροποιεί τους νόμους του κράτους, κατά των διακρίσεων σχετικά με την απασχόληση, τη στέγαση και τον δημόσιο χώρο. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την προστασία των τρανς ατόμων σε αυτούς τους τομείς.

Το νομοσχέδιο πέρασε με 14 ψήψους υπέρ έναντι 10 κατά. Τώρα κατευθύνεται στο γραφείο του δημοκρατικού κυβερνήτη Chris Sununu. Αναμένεται να υπογράψει το νομοσχέδιο και να το καταστήσει νόμο τις προσεχείς εβδομάδες.

Το Νιου Χάμσαϊρ είναι τώρα η 19η πολιτεία στη χώρα που παρέχει ολοκληρωμένες προστασίες στα LGBTQ+ άτομα. Αυτή είναι και η πρώτη κρατική νομοθετική νίκη για τα LGBTQ+ δικαιώματα από το 2016.

«Αυτός ο νόμος θέλει να επιβεβαιώσει την αξιοπρέπεια των τρανς ανθρώπων να τους επιτρέψει να ζήσουν πραγματικά ελεύθερα», δήλωσε ο Linds Jakows, διευθυντής της εκστρατείας Freedom New Hampshire.

«Αυτή η νίκη δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τις φωνές των ανθρώπων αυτών, που έλεγαν τις ιστορίες τους και εκπαιδεύοντας του νομοθέτες.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!