Καταδίκη των κατά συρροή εγκληματιών σε βάρος LGBT χρηστών του Grindr

02/05/2018
από

Οι άντρες χρησιμοποίησαν την εφαρμογή του Grindr για να αποσπάσουν τις διευθύνσεις των χρηστών, ώστε να τους επιτεθούν και να τους ληστέψουν.

Πέρυσι, τέσσερις άντρες χρησιμοποίησαν το Grindr για να στοχοποιήσουν LGBT χρήστες με σκοπό να τους ληστέψουν. Τη Δευτέρα (30/04/18), δύο ακόμη εξ’ αυτών καταδικάστηκαν σε φυλάκιση.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Anthony Shelton, 20 ετών, κι ο Cameron Ajiduah, 19 ετών, καταδικάστηκαν σε 20 και 15 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα, για τις κατηγορίες της εισβολής σε σπίτια και για τις βίαιες ληστείες gay ατόμων στο Texas. Δύο ακόμη κατηγορούμενοι, ο Nigel Garrett, 21 ετών, κι ο Chancler Encalade, 20 ετών, καταδικάστηκαν σε 15 και 10 χρόνια αντίστοιχα νωρίτερα μέσα στο έτος.

Σε κάθε μια από τις τέσσερις εισβολές σε σπίτι, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν το Grindr με σκοπό να κανονίσουν μία συνάντηση με το εκάστοτε θύμα στο σπίτι του” , ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετικό δελτίο τύπου . “Μετά την είσοδο στο σπίτι κάθε θύματος, οι κατηγορούμενοι έκαναν επίθεση στο εκάστοτε θύμα, το περιόριζαν με ταινία και έλεγαν απαράδεκτα ομοφοβικά λόγια και χαρακτηρισμούς. Οι κατηγορούμενοι είχαν μαζί τους πυροβόλο όπλο και έκλεβαν την περιουσία των θυμάτων τους, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων τους» .

Οι άνδρες κατηγορήθηκαν για εισβολές στις περιοχές Plano, Frisco, Aubrey και Texas. Όλοι δήλωσαν ένοχοι για τα εγκλήματά τους, τα οποία έλαβαν χώρα από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου 2017.

Η υπόθεση αυτή υπογραμμίζει τον κίνδυνο του διαδικτύου και συγκεκριμένα των εφαρμογών” , δήλωσε ο Αμερικανός εισαγγελέας Joseph D. Brown για την Ανατολική Περιφέρεια του Texas: “Στην περίπτωση αυτή, οι κατηγορούμενοι κακοποίησαν μέσω του διαδικτύου για τρομερούς λόγους, προκειμένου να στοχοποιήσουν έναν αθώο άνθρωπο με βάση τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, προκαλώντας του σωματική βλάβη και βλάπτοντας την περιουσία του” .




Δες και αυτό!