2 στα 5 LGBT άτομα κρύβουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό στο Πανεπιστήμιο

27/04/2018
από

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Stonewall στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν ότι 2 στους 5 LGBT φοιτητές-τριες κρύβουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, λόγω του φόβου των διακρίσεων, ενώ το 7% των τρανς φοιτητών-τριών έχει πέσει θύμα σωματικής επίθεσης από κάποιο άλλο συμφοιτητή ή συμφοιτήτρια ή εργαζόμενο άτομο στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Η έρευνα συγκέντρωσε απαντήσεις από 522 LGBT άτομα, που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο.

Το 33% των LGBT φοιτητριών-τών έχει στοχοποιηθεί από τις συμφοιτήτριες-τές τους με αρνητικά σχόλια και χαρακτηρισμούς. Επιπλέον, 1 στα 5 bi άτομα, δηλαδή το 22%, δεν μιλάει ανοιχτά για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό στο Πανεπιστήμιο. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους gay και τις λεσβίες είναι 5%.

Ακόμη, σχεδόν το 1/4 των τρανς ατόμων που σπουδάζουν (23%) αναφέρει ότι δεν προσφωνούνται με το επιθυμητό όναμα και τις αντωνυμίες που θέλουν στον χώρο του Πανεπιστημίου και δυστυχώς το 14% εγκαταλείπει τις σπουδές λόγω της κακοποίησης ή των διακρίσεων.

Το 47% των LGBT ΑμεΑ ατόμων έχουν ζήσει εμπειρίες αρνητικών σχολίων και στοχοποίησης από συμφοιτητές-τριες.
Το 37% των Ασιατών και των εθνικών μειονοτήτων αναφέρει ότι έχει πέσει θύμα αποκλεισμού από την φοιτητική κοινότητα.
Το αντίστοιχο ποσοστό αποκλεισμού γενικά για τα LGBT άτομα είναι 28%. Το ίδιο ποσοστό αγγίζει και τα άτομα που πιστεύουν σε κάποια θρησκεία.

Ωστόσο, αναφέρεται ότι πολλά Πανεπιστήμια πια αναγνωρίζουν την ανάγκη για στήριξη των LGBT σπουδαστριών-στών.

Περισσότερο από τα 2/3 των LGBT φοιτητριών-τών (69%) αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούν έχει πολιτικές για την ισότητα που προστατεύουν τα LGB άτομα στο campus, ενώ το 50% αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιό τους έχει πολτικές για την ισότητα που προστατεύουν και τα τρανς άτομα.


Η Ρουθ Χαντ, Γενική Διευθύντρια του Stonewall δήλωσε σοκαρισμένη από τα αποτελέσματα: “Η φοιτητική ζωή θα έπρεπε να είναι συγκλονιστική, όταν όλες οι μαθήτριες κι οι μαθητές μορφώνονται, μεγαλώνουν και χαίρονται την ανεξαρτησία τους” , σχολίασε.

Δυστυχώς, η έκθεσή μας για το Πανεπιστήμιο έδειξε ότι η διάκριση κι η κακοποίηση συνεχίζει να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην φοιτητική εμπειρία των λεσβιών, gay, bi και τρανς σπουδαστριών-στών” . Συχνά δεν αισθάνονται αυτοπεποίθηση να αναφέρουν περιστατικά στη διοίκηση, κάτι που σημαίνει ότι τα περιστατικά αυτά μένουν στην αφάνεια και δεν καταγράφονται.”

“Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική για τα τρανς άτομα, που αντιμετωπίζουν σωματική βία και συχνά δεν προσφωνούνται από το εκπαιδευτικό προσωπικό με το όνομα και τις επιθυμητές αντωνυμίες. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο.”

“Παρόλο που πολλά Πανεπιστήμια έχουν κάνει βήματα για την υποστήριξη των LGBT σπουδαστριών-στών, αυτή η έρευνα έδειξε ότι έχουμε δρόμο ακόμη. Δουλεύοντας από κοινού οι LGBT σουδάστριες-στές και τα Πανεπιστήμια μπορεί να συνεχιστεί το χτίσιμο ενός φιλόξενου μαθησιακού περιβάλλοντος, ώστε τα LGBT άτομα να είναι αποδεκτά χωρίς εξαιρέσεις.” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!