Η καλύτερη απάντηση αθλητών ράγκμπι σε ομοφοβικό συναθλητή τους

25/04/2018
από

Ζευγάρι στη ζωή και στο ράγκμπι, παίζουν για την ίδια ομάδα και θέλουν ο κόσμος να γνωρίζει ότι η ομοφοβία δεν έχει θέση στα σπορ.

Πριν από ένα μήνα περίπου το αστέρι του ράγκμπι από την Αυστραλία Israel Folau δήλωσε στα μέσα κι οι δηλώσεις του έγιναν και δημοφιλείς μάλιστα, ότι τα gay άτομα θα πάνε στην κόλαση, “εκτός κι αν μετανοήσουν για τις αμαρτίες τους και στραφούν στον Θεό.

Παρόλο που αυτή η δήλωση του Folau αντιβαίνει στην πολιτική της συμπερίληψης του ράγκμπι της Αυστραλίας, ο οργανισμός αθλητισμού αποφάσισε να μην του επιβάλει κυρώσεις.

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τους άλλους αθλητές να μιλήσουν εναντίον του. Έτσι, σε αυτό το κλίμα ο αθλητής του ράγκμπι Simon Dunn μοιράστηκε μέσω των social media ένα φιλί νίκης με τον σύντροφό του Felix. Οι δυο τους παίζουν για την ίδια ομάδα στο Λονδίνο για το club Kings Cross Steelers.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Simon στο Gay TimesΔυστυχώς, ο κόσμος των σπορ εξακολουθεί να είναι ένας τόπος, όπου το να ανταλλάξω ένα φιλί με τον σύντροφό μου, μετά από τη νίκη της ομάδας μου, αποτελεί ακόμη και σήμερα πράξη ανυπακοής ή εξέγερσης.




Δες και αυτό!