Pride απαγορεύει τις drag queens “για να μην προσβληθούν τα τρανς άτομα”

21/07/2015
από

Το Free Pride της Γλασκόβης φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο free, μιας κι η επιτροπή αποφάσισε φέτος να απαγορεύσει τις drag queens “για να μην προσβληθούν τα τρανς άτομα” .

Μετά από πολύ μεγάλη συζήτηση, τα μέλη της επιτροπής του Free Pride της Γλασκόβης αποφάσισαν, ότι η ύπαρξη ανδρών ντυμένων ως γυναίκες, που δίνουν αστραφτερές καλλιτεχνικές performances κατά τη διάρκεια του Pride είναι κάτι το προσβλητικό για τα τρανς και τα non-binary άτομα που αισθάνονται “άβολα από το drag performance” .

To Free Pride της Γλασκόβης θεωρείται η λιγότερο εμπορική εναλλακτική εκδήλωση υπερηφάνειας, μετά το Pride της Σκωτίας. Η επιτροπή δήλωσε στην Independent ότι ελπίζει να δημιουργήσει ένα ασφαλές χώρο για όλα τα μέλη της LGBTQIA+ κοινότητας και ότι ενώ η απόφαση μπορεί να «απογοητεύσει» μερικούς ανθρώπους, «οι ανάγκες των πιο περιθωριοποιημένων ομάδων μέσα στην κοινότητά μας έρχονται πρώτες» .

Ήταν φανερό ότι [η drag performance] θα έκανε κάποια άτομα που είναι τρανς ή που έχουν διερωτήματα ως προς το φύλο τους να αισθάνονται άβολα. Η ομάδα Trans / Non Binary Caucus διαισθάνθηκε ότι κάποιες drag performances, ιδιαίτερα από cis drag, γελοιοποιούσαν την οπτική του φύλου, όμως την ίδια στιγμή, τα τρανς άτομα δεν αισθάνονται ότι η ταυτότητα του φύλου τους είναι αστείο» , δήλωσε το Free Pride της Γλασκόβης σε ανακοίνωσή του.

Επιπροσθέτως, ανέφεραν ότι τα άτομα που θα παρευρεθούν στο Pride μπορούν να φορέσουν “ό,τι θέλουν” και να “εκφράσουν το φύλο τους, όπως τους ευχαριστεί” αλλά η “αυτοπροσδιοριζόμενη drag έκφραση” δεν θα επιτραπεί να κάνει καμία εμφάνιση.

Η απόφαση αυτή ήταν αντιδημοφιλής, με διάσημες drag queens να τοποθετούνται σχετικά μέσω των social media, υποδεικνύοντας ότι το Free Pride της Γλασκόβης δημιουργούσε άσκοπες και επιθετικές διακρίσεις από μόνο του.

Η δε Michelle Visage έγινε έξαλλη:




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!