Η πίστη συνδέεται επικίνδυνα με την αυτοκτονική συμπεριφορά των LGBTQ νεαρών ατόμων

19/04/2018
από

Τα στατιστικά είναι ανησυχητικά.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Αμερικανικό περιοδικό Προληπτικής Ιατρικής έδειξε ότι η θρησκευτική πίστη συνδέεται με τις αυτοκτονικές σκέψεις μεταξύ των LGBTQ νεαρών ατόμων.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι η θρησκεία γενικά βοηθά στην προστασία των περισσότερων ανθρώπων από τις σκέψεις αυτοκτονίας. Ωστόσο, για τα νεαρά LGBTQ άτομα ηλικίας 18-30 ετών ισχύει το αντίθετο.

Ο John R. Blosnich, από το West Virginia University’s Injury Control Research Center, και οι συν-συγγραφείς της έρευνας, χρησιμοποίησαν δεδομένα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν. Αυτή η ερευνητική κοινοπραξία μελετά την ψυχική υγεία των φοιτητών.

Οι τελευταίες πληροφορίες έρχονται από ένα δείγμα 21.247 μαθητών.

Από αυτούς τους μαθητές, το 2,3% αυτοπροσδιορίζεται ως gay, το 3,3% αυτοπροσδιορίζεται ως αμφί και το 1,1% ως questioning. Το 0,2% αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς άτομα, αλλά αυτό ήταν υπερβολικά μικρό σε σχέση με το μέγεθος δείγματος.

Γενικά, η μελέτη έδειξε υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονικών σκέψεων μεταξύ των LGBTQ νέων έναντι των ετεροφυλόφιλων συνομηλίκων τους. Σε αυτό το πόρισμα καταλήγουν άλλωστε κι οι περισσότερες μελέτες.

Ωστόσο, ενώ για τους ετεροφυλόφιλους φοιτητές η θρησκευτική σημασία στη ζωή τους αποτελεί στήριγμα και ελαττώνει τις απόπειρες αυτοκτονίας κατά 17%, για τα νεαρά LGBTQ άτομα ηλικίας 18-30 ετών ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Για τις λεσβίες και gay φοιτήτριες και φοιτητές που θεωρούν τη θρησκεία σημαντική για τη ζωή τους, σημειώθηκε ότι έχουν αυτοκτονικές σκέψεις κατά 38% από ό, τι λεσβίες και gay φοιτήτριες και φοιτητές, που δήλωσαν ότι η θρησκεία δεν ήταν σημαντική. Πράγματι, μόνο για τις λεσβίες φοιτήτριες, οι συγγραφείς συνέδεσαν τη θρησκεία και την πίστη με ένα ποσοστό αύξησης κατά 52% αναφορικά με τον αυτοκτονικό ιδεασμό.

Τα bi άτομα δεν έδειξαν μεγάλη σύνδεση σε σχέση με τη θρησκεία, αλλά οι μαθητές που αμφισβήτησαν έκαναν πραγματικά ανησυχητικά ποσοστά.




Δες και αυτό!