Το 53% των Βρετανών θα αισθανόταν άνετα αν ένα φιλικό πρόσωπο τους έλεγε ότι είναι τρανς

18/04/2018
από

Ταυτόχρονα τα δύο τρίτα των Βρετανών εκφράζουν την ανησυχία τους για την κακοποίηση σε βάρος των τρανς ατόμων.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι το 51% των Βρετανών πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι διακρίσεις εις βάρος των τρανς ατόμων.

Επιπλέον, η έκθεση δείχνει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα (65%) ανησυχούν για την κακοποίηση σε βάρος των τρανς ατόμων.

Επίσης, αποκάλυψε ότι πάνω από το ήμισυ (53%) των ερωτηθέντων θα αισθανόταν άνετα αν φιλικό τους πρόσωπο τους έλεγε ότι είναι τρανς άτομο.

Η έρευνα έρχεται από την NfP Synergy, στην οποία ανατέθηκε από την Stonewall στο πλαίσιο της έναρξης του Προγράμματος Trans Allies.

Υποστηρίζεται από 13 δημόσιες, ιδιωτικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, όπως κι από το Lloyds Banking Group.

Η έρευνα διεξήχθη με 1.000 ενήλικες ηλικίας 16 ετών και άνω στη Βρετανία.

«Η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί συχνά να προκαλέσει φόβο μήπως γίνει κάποιο λάθος» , αναφέρει ο Bex Stinson, επικεφαλής της Trans Inclusion της Stonewall, που μίλησε για τη σημασία των συμμάχων στην Gay Star News.

«Πολλά τρανς άτομα εξακολουθούν να δυσκολεύονται να είναι ο εαυτός τους στην εργασία τους. Συχνά αντιμετωπίζουν εκφοβισμό και διακρίσεις. Είτε πρόκειται για έλλειψη εγκαταστάσεων ουδέτερων από πλευράς φύλου, περιοριστικού κώδικα ως προς το ντύσιμο ή παρενόχληση, τα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν πολύ διαφορετικές προκλήσεις από ότι οι λεσβίες κι οι gay.

Ο Sanjay Sood-Smith, διευθυντής των προγραμμάτων Empowerment της Stonewall, σχολίασε επίσης:

«Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε μια τέτοια ποικιλία οργανισμών που βοηθούν να ξεκινήσει το Πρόγραμμα Trans Allies. Το ταξίδι της δέσμευσής τους για τη σωστή ενσωμάτωση είναι ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο σημάδι ότι ένα θετικό μέλλον είναι εφικτό.

Γνωρίζουμε ότι τα τρανς και τα non-binary άτομα αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα κακοποίησης και διακρίσεων στην καθημερινή τους ζωή. Το ήμισυ των τρανς και non-binary ατόμων κρύβει την ταυτότητά του στη δουλειά κάτω από το βάρος των διακρίσεων. Το 12% των τρανς υπαλλήλων υπέστησαν σωματική επίθεση από συνάδελφο ή πελάτη το τελευταίο έτος.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!