Επίπληξη σε gay δάσκαλο επειδή είπε στην τάξη ότι είναι παντρεμένος

18/04/2018
από

Όταν ο gay δάσκαλος, Nathan Etter εξήγησε στην τάξη του, ποιος του πρόσφερε λουλούδια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η διοίκηση του σχολείου του είπε «να περιορίζεστε στο πρόγραμμα σπουδών σας» .

Μεγάλη μερίδα του κόσμου του Ιλλινόις στηρίζει τον gay καθηγητή, ο οποίος δηλώνει ότι είναι θύμα διάκρισης από τη διεύθυνση του σχολείου, αφού μίλησε με τους μαθητές του για την ισότητα των γάμων.

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ο Nathan Etter, δάσκαλος μουσικής στο Prairie View Grade School του Elgin, έλαβε ένα μπουκέτο λουλούδια από τον σύζυγό του, Phillip, οπότε μερικά παιδιά το σχολίασαν.

Ο Etter χρησιμοποίησε το περιστατικό ως μια «διδακτική στιγμή» , για να εξηγήσει εν συντομία στις μαθήτριες και στους μαθητές του ότι μερικές οικογένειες έχουν δύο μητέρες ή δύο μπαμπάδες και ότι είναι σημαντικό να τις σεβόμαστε όλες. Έπειτα, ένας γονέα ενός μαθητή εξέφρασε την ανησυχία τους κι ο Etter κλήθηκε στον γραφείο της διεύθυνσης.

Σύμφωνα με το The Chicago Tribune, η διεύθυνση υπέδειξε στον Etter να «περιορίζεστε στο πρόγραμμα σπουδών σας» . Μέσω ενός email, εκπρόσωπος της τοπικής ένωσης δασκάλων δήλωσε, ότι το σχολείο Prairie View και το προσωπικό του «αντιμετωπίζει τον κ. Etter με τρόπο που ενισχύει τις διακρίσεις» .

Αυτό δε θα είχε συμβεί ποτέ αν ο Nathan λάμβανε λουλούδια από τη σύζυγό του” , πρόσθεσε ο σύζυγος Philip Etter.




Δες και αυτό!