Όταν ο Kappa Nee συνάντησε την Acid Betty (και το αντίθετο)

19/04/2018

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν πρωτογνώρισα την Acid Betty το 2016, ένιωσα αυτό που λέμε “connection”! Στα μάτια, στο χιούμορ και γενικά στον όλο “αέρα” μας. Είμαι τεράστιος fan του drag show γενικά και έχω να το λέω πως έχω δει και συναναστραφεί ίσως με τις καλύτερες του είδους στον πλανήτη. Παρόλα αυτά, δεν είχα δει ποτέ το RuPaul’s Drag Race! – Ίσως γιατί δε με νοιάζει το reality του πράγματος, το δράμα και προτιμώ να περιμένω να δω και να κρίνω τον καλλιτέχνη. Οπότε δε μπορώ να σας κάνω κάποιο πρόλογο, μιλώντας για την παρουσία της, τις φιλίες και τις έχθρες της στο σόου. Εγώ απλά γνώρισα έναν τύπο που “κολλήσαμε” και δε με ένοιαζε κάτι άλλο. Μπορώ, όμως, να μιλήσω για τις απίστευτες μεταμφιέσεις της, το πόσο ενδιαφέρον, χρήμα και μυαλό φαίνεται να έχει σπαταλήσει σε όλο αυτό. 

Καιρό είχαμε να τσατάρουμε Acid! Λοιπόν για χάρη της συνέντευξης να πούμε δυο πραματάκια! Σε γνώρισα στη Μύκονο που βρισκόμουν για δουλειά σαιζόν και έκανες τις διακοπές σου. Κάναμε ‘κλικ’ αρκετά γρήγορα και περάσαμε τέλεια παρέα εκείνες τις λίγες μέρες. Έχω να εξομολογηθώ πως είσαι αρκετά εύστροφο παιδί.

Με λες εύστροφη, επειδή κατά λάθος κλειδωθήκαμε έξω από το δωμάτιο που έμενα και με έβλεπες να γκρεμίζω την πύλη για να μπούμε μέσα;! Αυτό εννοείς εύστροφη;

Έχω αρκετές φωτογραφίες από το γεγονός αλλά δε τις δημοσιοποιώ! Εντάξει, ήταν πολύ κυριλέ λέξη, αλλιώς μιλάμε μεταξύ μας! Εννοούσα είσαι γαμώ τα άτομα! Πώς πέρασες στην Eλλάδα;

Την αγαπώ την Eλλάδα. Την επισκέφτηκα πρώτη φορά όταν ήμουν 19 χρόνων και όταν έφυγα από εκει δεν ήμουν πλέον ο ίδιος άνθρωπος. Είχα έρθει με φίλους και σκοπεύαμε να μείνουμε 3 μέρες. Οι φίλοι μου έφυγαν και εγώ έμεινα 3 βδομάδες! Μου πρόσφεραν και δουλειά ώστε να μείνω ολόκληρο καλοκαίρι, αλλά στο τέλος σηκώθηκα κι έφυγα. Οπότε όταν γνωριστήκαμε εμείς ήταν 20 χρόνια μετά από τότε που πρωτοήρθα.

Πες μου για το ξεκίνημα σου ως drag. Υπήρξαν δυσκολίες;

Όταν το ξεκίνησα ο κόσμος δε το θεωρούσε ακριβώς drag. Έπαιζα με το φύλο, δε φορούσα βυζιά και δε “τον στρίμωχνα” από κάτω να μη φαίνεται. Δεν ήξερα αν αυτό ήταν προσβλητικό τότε ή και τώρα. Ακόμα ακούω διάφορες κριτικές από ανθρώπους που έχουν πολύ στενά μυαλά πάνω στο drag. Εμένα στόχος μου ήταν να βγω δυναμική κι όχι απαραίτητα γυναίκα. Αν βγάζει νόημα αυτό. Συνήθως, εξηγώ στον κόσμο ότι χρησιμοποιώ τα εργαλεία του drag (μαλλιά, μέικ απ, μόδα, κοστούμια) για να εκφράσω έναν υπερ-σουρεάλ υπερ-άνθρωπο, φτιαγμένο από άνδρα, γυναίκα και κτήνος! Χαχαχαχχα!

Πώς ήταν η εμπειρία του RPDR (σ.σ. RuPaul’s Drag Race);

Αυτή είναι μια μεγάλη και πολύπλοκη ερώτηση. Σχεδόν ίδιο με το να με ρωτάς για το νόημα της ζωής. Το RPDR μου άλλαξε τη ζωή, με σπιντάρισε, με έδεσε με κάποιους, δέκα φορές περισσότερο από ό,τι μπορεί κάποιος να φανταστεί, γι’ αυτό και υπάρχει και η Ru-girl αδελφότητα. Είναι σαν καλοκαιρινές διακοπές, που μόνο 100 περίπου κορίτσια γνωρίζουν και έζησαν. Είναι απίστευτο πόσο παγκόσμιο είναι το κοινό ακόμα κι αν το show προβλήθηκε σε λίγες μόνο χώρες. Ένα καλό παράδειγμα, όταν σε γνώρισα στη Μύκονο, νόμιζα ότι κανείς δε θά ‘ξερε για το show. Έκανα λάθος. Με “αναγνώριζαν” τουλάχιστον 5-6 φορές τη μέρα. Χαχα! Μου φώναζαν ακόμα κι απ’ έξω από την αυλή “Acid Betty, I see you girl! You better work it out girl!” ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Κατά τη γνώμη σου, το RuPAul’s Drag Race, ως ένα φαντασμαγορικό αλλά mainstream σώου, βοήθησε την τέχνη του drag ή το αντίθετο; Τι θα συμβούλευες τις νέες drag queens στην Ελλάδα;

Πιστεύω πως ό,τι θετικό κι αν έχει κάνει το σόου αυτό, πάντα θα υπάρχουν αρνητικά και κριτική. Μεγαλώνοντας, μεγαλώνουν και τα βάσανα όπως λέμε. Το σόου έχει ανοίξει πολλές πόρτες και πολλά μυαλά και μετά από 10 χρόνια, πλέον, χρειάζεται να προχωρήσει και να μεγαλώσει κι αυτό παράλληλα… και ίσως δε το κάνει όσο γρήγορα θα έπρεπε. Ή ίσως το μήνυμά του αλλάζει και το κοινό που δημιούργησε έχει πλέον τη δική του γνώμη για όλα. Δεν είμαι σίγουρη. Η απάντηση μου σε όλα και η συμβουλή μου σε όλες τις νέες drag queens παντού, έτσι και για τις Ελληνίδες είναι: Κάντε ό,τι εκφράζει εσάς και μόνο εσάς. Ακούστε τη φωνή της ψυχής σας. Μη βάφετε το πρόσωπό σας, μην κάνετε μπούκλες και μη φοράτε πράγματα επειδή το κάνει κάποιος άλλος ή επειδή έτσι θα κλείσετε κάποιο σόου και θα κερδίσετε κάποιο διαγωνισμό. Όλοι, παντού, στην τηλεόραση, στα κλαμπ, στο youtube θα πρέπει να δείχνετε και να εκφράζετε τον δικό σας μοναδικό εαυτό. Το drag είστε εσείς σε μεγέθυνση. Να είστε μοναδικοί.

Τι θυμάσαι περισσότερο από μας τους δύο;

Θυμάμαι πολλά για σένα, Kappa Nee. Το θέμα είναι τι μπορώ να πω δημόσια. Εκτός από τον ωραίο σου κ*λο, τις γραμμές από το μαύρισμα σου και το διαπεραστικό σου βλέμμα, θυμάμαι τη μουσική σου να είναι η καλύτερη στο νησί. Με τόσα μαγαζιά το ένα δίπλα στο άλλο, με μια απλή βόλτα καταλαβαίνεις τι σου προσφέρει το κάθε κλαμπ. Ο Kappa Nee είχε πάντα την καλύτερη μουσική, δεν έπαιζε τα ίδια τραγούδια με την ίδια σειρά όπως στα άλλα μέρη. Μετά έμαθα και εγω για τη δυνατή παρουσία σου στο community. Έγινα φαν σου όπου κι αν έπαιζες. Νομίζω θα θυμάμαι και τα βραδινά πολιτικά debate μας! Sit on my face, Kappa! :D

Hahaha, if you sit on mine first, Acid!

συνέντευξη: Kappa Nee


Περισσότερη Acid Betty εδώ
Περισσότερος Kappa Nee εδώ




Δες και αυτό!