Το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue γράφει ιστορία φιλοξενώντας 9 γυναίκες πολλών διαφορετικών εθνοφυλετικών προελεύσεων.

Πρόκειται για το 1ο εξώφυλλο, εδώ και 102 χρόνια, που φιλοξενεί γυναίκα με hijab. Ακόμη, μεταξύ των 9 γυναικών ποζάρουν μοντέλα με φυσιολογικό βάρος και ύψος, καθώς και plus size μοντέλα.

Το εξώφυλλο, χωρίς αμφιβολία, αποτελεί πολιτική δήλωση στην ποικιλομορφία ως προς το πρόσωπο της μόδας και της κοινωνίας μας. Το κεντρικό αφιέρωμα του τεύχους με τίτλο: «New Frontiers. Τhe models changing the face of fashion» συνδέεται με και συμπληρώνεται από το εν λόγω εξώφυλλο.

Για το εξώφυλλο της Vogue έχουν ποζάρει η Halima Aden και η Adut Akech οι οποίες γεννήθηκαν στο ίδιο προσφυγικό καταυλισμό στην Κένυα και μαζί τους είναι οι Radhika Nair (Ινδία), Yoon Young Bae (Κορέα), Faretta (Κροατία), Fran Summers (Ηνωμένο Βασίλειο), Vittoria Ceretti (Ιταλία), Paloma Elsesser (Καλιφόρνια) και Selena Forrest (Λουιζιάνα, ΗΠΑ).

«Όπως και πολλοί άλλοι κλάδοι τους τελευταίους μήνες, έτσι κι η μόδα, έχει βρεθεί σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι. Στους μεγάλους οίκους του κόσμου, στα φωτογραφικά στούντιο, στις εβδομάδες μόδας και στα γραφεία περιοδικών, όπως το δικό μας #BritishVogue, έχουν τεθεί κρίσιμες ερωτήσεις σχετικά με τις πρακτικές στην εργασία, την ασφάλεια και το σεβασμό.»