Αθωώθηκε η σύζυγος του άνδρα που σκότωσε 49 άτομα στο Ορλάντο

31/03/2018
από

Αθωώθηκε εχθές η σύζυγος του Ομάρ Ματίν, του ενόπλου που σκότωσε 49 ανθρώπους μέσα σε νυχτερινό κέντρο Pulse στο Ορλάντο το 2016.

H ίδια αντιμετώπιζε την κατηγορία ότι βοήθησε τον άνδρα της να σχεδιάσει την επίθεση, εξ ονόματος του Ισλαμικού Κράτους, στις 12 Ιουνίου 2016 και ότι στη συνέχεια είπε ψέματα στους αστυνομικούς. Αν κρινόταν ένοχη θα μπορούσε να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Οι ένορκοι “δεν μετέτρεψαν τη Νουρ Σαλμάν στο τελευταίο θύμα” δήλωσε στους δημοσιογράφους η συνήγορός της, Λίντα Μορένο, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου στο Ορλάντο της Φλόριντας.

“Οι ένορκοι είναι ήρωες” τόνισε ένας άλλος δικηγόρος της 31χρονης, ο Τσαρλς Σουίφτ, υπογραμμίζοντας ότι η πελάτισσά του είναι απλώς μια γυναίκα “αφοσιωμένη στο παιδί” που απέκτησε με τον Ομάρ Ματίν.

Ο σερίφης της περιοχής, Τζέρι Ντέμινγκς, δήλωσε “απογοητευμένος” με την απόφαση. “Ξέρω ότι τα θύματα και οι οικογένειές τους έχουν απογοητευτεί ακόμη περισσότερο”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του. “Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη (…) Όμως, το δικαστικό σύστημα μίλησε και εμείς πρέπει να αφοσιωθούμε στη στήριξη των οικογενειών και όλης της πόλης (…) ώστε το γεγονός αυτό να μην γίνει αυτό που θα μας καθορίσει”, συνέχισε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο Τζον Μίνα ευχαρίστησε μέσω του Twitter το δικαστήριο “για τη σκληρή δουλειά του”, επισημαίνοντας ότι “εμπιστεύεται την ποινική δικαιοσύνη”. Και ο δήμαρχος της πόλης, Μπάντι Ντάιερ, είπε ότι “ελπίζει το τέλος της δίκης που σχετίζεται με την τραγωδία του Pulse να βοηθήσει την πόλη να βγει από το πένθος της”.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!