Σύμφωνο Συμβίωσης: Επεισόδιο 2011

20/08/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας το Σάββατο 20 Αυγούστου: “Τρία και πλέον χρόνια μετά την καθιέρωση της ελεύθερης, εκτός γάμου, συμβίωσης των ετερόφυλων ζευγαριών, η κυβέρνηση προχωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στη νομική αναγνώριση της συμβίωσης και των ομοφύλων. Ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει επεξεργαστεί τις νομοθετικές ρυθμίσεις που επεκτείνουν, στο όνομα της ισότητας των πολιτών και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, το δικαίωμα υπογραφής συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια.”

samesex

Αν και κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την θεσμοθέτηση των ίδιων δικαιωμάτων χαιρετάται από την κοινότητά μας θετικά, εκ μέρους του περιοδικού νιώθουμε επίσης την ανάγκη να ενημερώσουμε σωστά το κοινό μας. Όπως ακριβώς αναφέρει και το site του 10percent, Πέρυσι το καλοκαίρι, στα τέλη Ιουλίου, διάφοροι ακτιβιστές για τα γκέι δικαιώματα λάβαμε κατεπείγοντα τηλεφωνήματα από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, η οποία μας ζητούσε να παραδώσουμε άμεσα (εντός ημερών) τις απόψεις μας σχετικά με την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση για το σύμφωνο συμβίωσης. Όπως μας πληροφόρησε ο Γενικός Γραμματέας, ήταν πρόθεση της κυβέρνησης να το καταθέσει ως νομοσχέδιο εντός του καλοκαιριού του 2010.

Από τότε το θέμα δεν έχει πρχωρήσει καθόλου και το μόνο που ακούμε είναι υποσχέσεις ή διαρεύσεις στον τύπο χωρίς τις ανάλογες κινήσεις.

Αυτό στο οποίο όλοι οι ακτιβιστές είχαμε συμφωνήσει πέρυσι είναι ένα κοινό σύμφωνο για τα ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια το οποίο θα παρέχει ακριβώς τα ίδια δικαιωμάτα περιλαμβανομένου και αυτού της υιοθεσίας. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι πως τουλάχιστον αυτή τη φορά θα γίνει κάτι σοβαρό πέρα από επικοινωνιακά παιχνίδια…

Θα σας ενημερώνουμε για οτιδήποτε νεότερο έχουμε ΑΜΕΣΑ!

 

 

 

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!