100.000 υπογραφές για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στην Κοινοπολιτεία

28/03/2018
από

Πάνω από 100.000 άτομα έχουν υπογράψει την αναφορά που καλεί τις 37 χώρες της Κοινοπολιτείας να αποποινικοποιήσουν την ομοφυλοφιλία.

Ακτιβιστές από όλο τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ανατρέψουν το νόμο που ισχύει από την εποχή της αποικιοκρατίας. Οι 37 από τις 53 χώρες-μέλη νομικά χαρακτηρίζουν την ομοφυλοφιλία ως παράνομη, τουλάχιστον 9 επιβάλλουν τη μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ομόφυλες σεξουαλικές επαφές, ενώ στη Βόρεια Νιγηρία και στο αγροτικό Πακιστάν, τα gay άτομα μπορεί ακόμη και να σκοτώνονται.

Ο Edwin Sesange, από το African Equality Foundation, ανέφερε την δράση αυτή ενώπιον της Συνάντησης των Αρχηγών των Κυβερνήσεων:

«Το αίτημα για ισότητα δεν είναι πλέον θέμα μιας μειονότητας, αλλά της πλειοψηφίας. Ευχαριστώ λοιπόν όλους εκείνους που κατάφεραν να φέρουν στο φως αυτό το ζήτημα. Αυτές οι υπογραφές αντιπροσωπεύουν μια ανάγκη που δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί από την ηγεσία της Κοινοπολιτείας. Απευθύνω έκκληση στους ηγέτες και τους άλλους ενδιαφερόμενους να εκπροσωπήσουν τις απόψεις και τις φωνές των αθώων, καταπιεζόμενων και διωκόμενων ΛΟΑΤ ατόμων.


Η αναφορά ζητεί:

  • Αποποινικοποιήστε το ομοφυλοφιλικό σεξ
  • Απαγόρευση διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου
  • Προστατέψτε τα ΛΟΑΤ άτομα από τα εγκλήματα μίσους
  • Συμβουλευτείτε και συζητήστε με τους εθνικούς LGBTI οργανισμούς



ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!