Εικόνες από το 1ο Pride του Στάρκβιλ του Μισισίπι παρά την απαγόρευση

26/03/2018
από

Το 1ο Pride του Στάρκβιλ του Μισισίπι έγινε το Σάββατο, με τη συμμετοχή, τόσο στην παρέλαση όσο και στους εορτασμούς, να ξεπερνά τα 2500 άτομα.

 Τον περασμένο μήνα το διοικητικό συμβούλιο της πόλης ψήφισε και το αίτημα απορρίφθηκε. Η δήμαρχος Lynn Spruill ήταν συγκρατημένα αισιόδοξη υπογραμμίζοντας την ποικιλομορφία της πόλης, που μετρά 25.000 κατοίκους, αλλά μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δήλωσε «εξαιρετικά απογοητευμένη» και σχολίασε ότι αυτή η απόφαση: «Στέλνει ένα μήνυμα ότι δεν είμαστε η κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, που πιστεύω ότι είμαστε.»

«Θέλαμε να έχουμε μια μέρα μόνο εορτασμών και συμπεριληπτικότητας» , δήλωσε ο φοιτητής του Πανεπιστημίου του Μισισίπι, Bailey McDaniel, ο οποίος διοργάνωσε την παρέλαση μαζί με την Emily Turner.

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, αλλά και την απειλή μιας δίκης πολιτικών δικαιωμάτων, ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου άλλαξε τελικά την αρνητική του ψήφο του, από “όχι” σε “απών” , κι έτσι έγινε υποψηφία, οπότε η δήμαρχος Suruill ανακοίνωσε ότι η παρέλαση θα γίνει.

Δεν περίμενα ποτέ να συγκεντρωθεί τόσος κόσμος” , δήλωσε η δήμαρχος στην Starkville Daily News. “Αυτό δε θα συνέβαινε ποτέ εάν δεν είχαμε αυτήν τη διαμάχη στο συμβούλιο, γι’ αυτό είμαι σχεδόν ευγνώμων, με την έννοια ότι έγινε κάτι περισσότερο από ό, τι θα περιμέναμε ποτέ. Κι έγινε κάτι για το οποίο μπορούμε να είμαστε πολύ περήφανοι.

https://avmag.gr/85213/apagoreftike-parelasi-perifanias-se-poli-tou-misisipi/




Δες και αυτό!