Αργεντινή: Κατάθεση νόμου για το δικαιώμα επιλογής φύλου στα δημόσια έγγραφα

19/08/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Στις 15 Ιουλίου 2010, η Αργεντινή έγινε η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που αναγνώρισε στα gay ζευγάρια, ίσα δικαιώματα στον γάμο.

Ήταν μια σημαντική νίκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχοντας την υποστήριξη της κυβέρνησης της Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρσνερ και μαζί, το επιστέγασμα ενός μακροχρόνιου αγώνα της ΛΟΑΔ Ομοσπονδίας της Αργεντινής.

Η μια μάχη είχε κερδηθεί, η αμέσως επόμενη ξεκινούσε: η καμπάνια για την ψήφιση νόμου που θα έδινε το δικαίωμα σε τρανς άτομα, να μπορούν να αλλάξουν το όνομα τους στις ταυτότητες και τα πιστοποιητικά γέννησης.

Η μέρα αυτή έφτασε χθες, καθώς στο Κογκρέσο της Αργεντινής ξεκίνησε ο διάλογος για τον προτεινόμενο Νόμο Επιλογής Φύλου (Gender Identity Law).

Αν ο Νόμος περάσει, θα δώσει το δικαίωμα σε οποιοδήποτε ενήλικα, να μπορεί να αλλάξει το όνομα, το φύλο και την φωτογραφία του, στην ταυτότητα και τα λοιπά δημόσια έγγραφα, με συνοπτικές διαδικασίες.

Μέχρι τώρα οι τρανσέξουαλ που επιθυμούν να αλλάξουν την ταυτότητα τους στην χώρα, πρέπει να ακολουθούν τη δικαστική οδό.

Σε πολλές περιπτώσεις το αίτημα τους απορρίπτεται από το δικαστήριο, ενώ σε περίπτωση αγωγής από την πλευρά τους, η διαδικασία είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα.

Με αφορμή την έναρξη του διαλόγου για την αλλαγή του νόμου, η ΛΟΑΔ Ομοσπονδία της Αργεντινής λάνσαρε ένα βίντεο που ελπίζει, να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να βοηθήσει στην θετική κατάληξη του διαλόγου.

Στο video συμμετέχει και ο Αλεχάνδρο Ιγκλέσιας, πρώην παίκτης του reality Big Brother. Τον Δεκέμβριο του 2010, ο Αλεχάνδρο σόκαρε τους τηλεθεατές της χώρας, όταν αποκάλυψε πως είναι τρανσέξουαλ άνδρας και πως μπήκε στο παιχνίδι, με σκοπό να κερδίσει το έπαθλο, για να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Βγαίνοντας από το Big Brother, ο Αλεχάνδρο άρχισε να ασχολείται με τον ακτιβισμό και τα ΛΟΑΔ δικαιώματα, βοηθώντας στην ενημέρωση του κόσμου. Τον Απρίλιο έγινε ένας από τους πρώτους τρανσέξουαλ που κέρδισε το δικαίωμα αλλαγής ταυτότητας.

Πηγή: blabbeando.blogspot.com




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!